Cum actioneaza RUSII cu refugiatii. Acestia sunt EXPULZATI imediat in tara de origine

externe

Rusia refuza sa acorde azil refugiatilor si ii expulzeaza imediat in tara lor de origine. Informatia a fost difuzata de guvernul norvegian, care a decis sa nu ii mai trimita inapoi pe sirienii care au ajuns in tara din Rusia.

Norvegia a anuntat luni ca nu va mai returna Rusiei migrantii care traverseaza granita dinspre teritoriul rus, intrucat autoritatile de la Moscova expulzeaza acesti migranti catre tarile lor de origine si incalca astfel Conventia Europeana a Drepturilor Omului, transmite agentia DPA.

Autoritatile norvegiene considera ca prin repatrierea migrantilor, majoritatea fiind sirieni, autoritatile ruse le pun de fapt viata in pericol. Prin urmare, de acum inainte Norvegia va returna Rusiei numai migrantii care au o legatura direct cu aceasta tara.

Anul trecut s-a constatat o crestere a numarului migrantilor, mai ales sirieni, afgani si irakieni, care au sosit cu acte in regula in Rusia si au pornit apoi catre Cercul Polar pentru a trece granita in Norvegia, in pofida conditiilor meteo extreme din acea zona, circa 5.000 intrand astfel pe teritoriul norvegian.

Pentru a opri acest val migrator, autoritatile de la Oslo au decis in luna noiembrie sa recurga la returnarea lor catre Rusia, hotarare revocata acum. Prin urmare, autoritatile de la Oslo vor trebui sa evalueze cererile de azil a circa o mie de migranti.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Comentarii: