Cum a ajuns Realitatea TV dupa eliminarea lui Rares Bogdan: „Domnule Gusa, putem sa-i cerem si opinia lui Rares Bogdan?”

news

Claudiu Popa, jurnalistul care a preluat emisiunea „Jocuri de putere” dupa ce Rares Bogdan a fost eliminat de la Realitatea TV, l-a intrebat in direct pe Cozmin Gusa daca ii permite sa solicite si opiniile lui Rares Bogdan.

Claudiu Popa a prezentat in emisiunea de miercuri noapte mai multe puncte de vedere din cadrul redactiei Realitatea TV privind denisia lui Rares Bogdan. A intrat bieninteles in direct si seful postului, Cozmin Gusa, care a anuntat ca Rares Bogdan „nu mai intra pe post pana nu isi recunoaste greseala”. Claudiu Popa l-a intrebat apoi daca ii permite sa ii ia si opinia lui Rares Bogdan: „Ce parere aveti, domnule Gusa, sa-i cerem si opinia lui Rares Bogdan?”.

Jurnalistul Laurentiu Ciocazanu, care a anuntat ca nu mai calca pe la Realitatea TV, din solidaritate cu Rares Bogdan, a taxat aceasta intrebare: „Ca ziarist, nu-i ceri aprobare patronului pe cine sa intrebi. Atunci nu mai esti liber, te autocenzurezi, or asta nu e jurnalism liber”.

„O greseala impardonabila a lui Claudiu Popa, jurnalistul care face la ora asta emisiunea „Jocuri de putere”, in locul lui Rares Bogdan. Dupa interviul telefonic cu Cosmin Gusa pe tema conflictului cu Rares Bogdan, moderatorul l-a intrebat pe Gusa: „Ce parere aveti, domnule Gusa, sa-i cerem si opinia lui Rares Bogdan?”

Mare greseala! Alimenteaza speculatiile privind limitarea independentei jurnalistice la Realitatea TV, apropo de cenzurarea listei de invitati la „Jocuri de putere” (cazurile Oreste si Oana Stanciulescu). Ca ziarist, nu-i ceri aprobare patronului pe cine sa intrebi. Atunci nu mai esti liber, te autocenzurezi, or asta nu e jurnalism liber. Sigur, sulfa batrana, Gusa s-a prins de gafa, si a raspuns cum trebuia: „Nu decid eu, tu esti realizatorul, Claudiu”. Dar cu siguranta, multi se vor intreba: „Daca asta se intampla in direct, oare in spatele usilor inchise patronul face politica editoriala?!”

Am fost de mai multe ori in emisiuni moderate de Claudiu Popa si va spun sincer ca omul nu e genul supus sefului, influentabil nedeontologic. Il consider si acum un ziarist de mare calitate, percutant si aplicat, curajos chiar, inteligent si bun vorbitor. M-a lasat masca, dar personal consider intamplarea un accident provocat de tensiunea imensa din interiorul Realitatii TV.

P.S.: Dosarul penal de la DIICOT privind…o tigara de „iarba” gasita asupra lui si a Emmei Zeicescu – o facatura menita sa loveasca in doi ziaristi onesti”, a scris Ciocazanu pe Facebook.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: