Cum am vedea Statia Spatiala Internationala daca s-ar afla la altitudinea unui avion?

life

Ce s-ar intampla daca SSI ar orbita Pamantul nu la sute de kilometri distanta, ci de aproape, la altitudinea, sa zicem, a unui avion comercial?

Intr-un videoclip, un pasionat de avioane a folosit popularul joc Microsoft Flight Simulator pentru a arata statia spatiala la doar trei kilometri altitudine, iar rezultatele sunt in egala masura uimitoare si terifiante, arata site-ul futurism.com.

Videoclipul arata cum ISS traverseaza cerul cu o viteza extraordinara – aproximativ opt kilometri pe secunda mai exact – intr-o demonstratie uluitoare a vitezei pe care trebuie sa o mentina obiectele aflate pe orbita joasa a pamantului.

Cu alte cuvinte, daca am sta dedesubt si am vrea sa facem o poza, ar trebui sa fim extrem de bine pregatiti, deoarece am avea doar o fractiune de secunda pentru a apasa declansatorul.

Desigur, o astfel de manevra nu ar putea fi niciodata realizata in viata reala.

Nu numai ca statia spatiala ar trebui sa faca fata rezistentei aerului, dar ar avea nevoie si de o propulsie uriasa pentru a-si mentine viteza.

Si asta fara a mai vorbi de faptul ca, spre deosebire de un avion, statia spatiala ar cadea pur si simplu din cer, deoarece nu este proiectata sa alunece prin aer.

Dar este o demonstratie distractiva, totusi, a vitezei extraordinare a unui obiect care – de departe, cel putin – pare sa pluteasca pasnic pe cerul noptii.

Mai mult despre: ,

Comentarii: