Cum apara PSD resursele Romaniei. Mafia chineza, reprezentata de „Senatorul”, a preluat intreaga exploatare a cuprului din Romania. Toata productia este scoasa din tara

analize

Un mafiot chinez, caruia SRI a cerut sa i se retraga cetatenia romana pentru ca ”a savarsit fapte care pun in pericol siguranta nationala”, a reusit sa preia compania Cupru Min. Aceasta exploateaza 60% din rezervele de cupru ale tarii si acum scoate din tara 100% din productia curenta.

Conform unei investigatii publicate pe tolo.ro, Cupru Min a semnat in octombrie 2017 un contract pe doi ani cu o companie din Hong Kong reprezentata de Wang Yan, caruia SRI i-a cerut, in 2012, retragere cetateniei. Wang Yan, poreclit „Senatorul”, care dobandise si numele romanes de Alexandru Ioan, a facut parte din reteaua de mafioti care, in 2005, exploatau fete in varsta de 15-17 ani si filmau ofiteri romani facand sex cu ele.

”Solicitam retragerea cetateniei romane lui Alexandru Ioan, pe numele anterior Wang Yan, in temeiul articolului 32 alin (1) din Legea nr. 21/1991, care prevede retragerea cetateniei pentru ‘Persoana care este cunoscuta ca avand legaturi cu grupari teroriste sau le-a sprijinit, sub orice forma, ori a savarsit alte fapte care pun in pericol siguranta nationala’”, afirma SRI pe 12 septembrie 2012.

Iata cronologia evenimentelor, consemnata pe tolo.ro:

1999 Chinezul Wang Yan primeste cetatenia romana sub numele de Alexandru Ioan.

2005 Alexandru Ioan, zis si ”Senatorul” Wang Yan, apare alaturi de chinezul Mihai in dosarul DIICOT de prostitutie cu minore si trafic transfrontalier. Conform martorilor si inculpatilor din caz, Wang Yan comite acte de santaj, violenta si extorcare, in complicitate cu ofiteri romani corupti!

2012 SRI solicita retragerea cetateniei lui Alexandru Ioan (Wang Yan) pentru ca ”a savarsit fapte care pun in pericol siguranta nationala”. Dosarul de retragere a cetateniei romane nr 275/R/2012

2017 ”Senatorul” Wang reapare in Romania, de data asta in calitate de cetatean chinez, si locuieste actualmente in Bucuresti. Participa la licitatia organizata de societatea strategica Cupru Min. Procedura contestata de restul participantilor este castigata de Merlion Resources, un trader din Hong Kong al carui reprezentant este Wang Yan! Contract Cupru Min – Merlion, 10 octombrie 2017

2018 Dupa ce DIICOT paseaza cazul licitatiei castigate de Wang Yan la Cupru Min, ”nu a reiesit savarsirea vreunei infractiuni de competenta DIICOT”, plangerea ajunge in 2018 la Parchetul de pe langa Judecatoria Alba-Iulia. Adresa DIICOT 3095-VIII-I/2017

2018 Declarat de statul roman ”pericol de siguranta nationala”, Wang Yan semneaza in numele firmei care cumpara si exporta azi de la Cupru Min intreaga productie de concentrat de cupru a Romaniei.

Cupru Min are 60% din rezervele de cupru ale tarii si scoate 100% din productia curenta, pentru ca nu mai exista o alta mina de cupru functionala.

Minereul pus in vagoane contine, de asemenea, aur si argint. Prin semnatura lui Wang Yan, toata productia este transportata in China, pentru ca Romania nu mai are industrie metalurgica neferoasa.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Mai mult despre: , ,

Comentarii: