Cum apara Putin actiunile Rusiei: „Ducem o politica independenta, nu ne targuim cu suveranitatea noastra”

externe

Rusia trebuie sa-si adapteze strategia de securitate nationala avand in vedere provocarile existente, a declarat vineri presedintele rus Vladimir Putin, in cadrul unei reuniuni a Consiliului rus de Securitate, organism convocat la Kremlin pentru a discuta masurile ce trebuie luate in conditiile sanctiunilor occidentale impuse Moscovei.

‘Este necesar ca in cel mai scurt timp sa se faca o analiza a intregului spectru de potentiale provocari si riscuri — si politice, si economice, si informationale, si pe aceasta baza sa fie adaptata strategia de securitate a Rusiei”, a afirmat presedintele rus, citat de TASS.

Liderul de la Kremlin a afirmat totodata ca cei care au impus sanctiuni impotriva Rusiei sunt cei care sunt vinovati si de criza din Ucraina, adaugand ca nu trebuie asteptata in viitorul apropiat o schimbare a politicii ”neprietenesti” promovate de unii ”oponenti geopolitici” ai Rusiei.

In acelasi cadru, Vladimir Putin a mai declarat ca Rusia este supusa presiunilor din partea altor state intrucat duce o politica independenta. ”Cauzele presiunii exercitate asupra Rusiei sunt stiute — ducem o politica interna si externa independenta, nu ne targuim cu suveranitatea noastra. Si multora nu le place acest lucru”, a afirmat Vladimir Putin, citat de Agerpres.

Potrivit unei declaratii a secretarului Consiliului rus de Securitate, Nikolai Patrusev, preluata de TASS, in cadrul reuniunii au fost discutate masurile ce trebuie adoptate impotriva tarilor care sustin si care vor sustine in continuare sanctiunile impotriva Rusiei, sanctiuni, care, in opinia sa, au scopul de a provoca o schimbare de putere la Moscova. In context, el a precizat ca presedintele Putin a dispus elaborarea unei strategii de securitate economica pana in anul 2030.

Consiliul rus de Securitate a fost convocat dupa ce SUA si-au prezentat noua strategie militara in care Federatia Rusa este calificata drept ‘stat revizionist’. Purtatorul de cuvant al Kremlinului, Dmitri Peskov, afirma joi ca formularile din documentul american referitoare la Rusia demonstreaza ‘o atitudine conflictuala, lipsita de orice obiectivitate’.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Mai mult despre: , ,

Comentarii: