externe

Cum arata acum Buenos Aires dupa marea victorie a Argentinei la Cupa Mondiala: „Stiam ca Messi va aduce cupa acasa”

O mare de fani alb-albastri s-au inghesuit in centrul orasului Buenos Aires fluturand steaguri si claxonand in timpul meciului in care Argentina s-a impus in fata Frantei la finala Cupei Mondiale.

Multimile din Buenos Aires au explodat in strigate de bucurie cand Argentina a obtinut victoria la Cupa Mondiala in fata formidabilei rivale Franta.

Fanii aflati intr-un parc din centrul orasului au tipat de bucurie, sarind in sus, aruncand frenetic tricouri si steaguri, imbratisandu-se, sarutandu-se si plangand dupa ce finala imprevizibila s-a incheiat cu victoria tarii lor.

„Gooooool!”, a strigat comentatorul prin intermediul unui difuzor puternic.

Se confruntasera cu un final chinuitor si prelungit, deoarece sperantele unei victorii fara cusur dupa avantajul timpuriu de 2-0 s-au evaporat, transformandu-se intr-un rezultat de 3-3 pe care Argentina l-a castigat la penalty-uri cu 4-2.

Multi au stat in picioare nervosi, unii cu mainile pe cap si cu fetele transformate intr-o grimasa ingrijorata, in ultimele etape ale meciului. La fiecare penalty reusit, bratele loveau in aer.

Emotiile au inceput sa creasca acolo cu mult inainte de startul meciului. Multi se adunasera cu pana la 18 ore inainte, cand Franco Llanos, in varsta de 22 de ani, a declarat pentru AFP ca se simte „foarte mandru ca este argentinian”.

„Stiu ca Messi va aduce cupa acasa”, a spus Llanos.

Un sentiment rar de unitate nationala s-a raspandit in randul populatiei care a trecut prin ani de crize economice si una dintre cele mai mari rate ale inflatiei din lume.

„Cred ca oamenii chiar au nevoie sa sarbatoreasca”, a declarat Alexis Bellani, pentru The Observer. „Auzim mereu la stiri despre lucruri rele, politica si economia nu merg in directia pe care ti-ai dori-o. A trecut mult timp de cand nu a mai existat un motiv autentic de a sarbatori.”

Aproximativ 35.000 de fani au zburat in Qatar pentru a urmari meciul in persoana. In orasul Al Wakrah, la sud-est de Doha, unde se afla un grup de fani argentinieni, steagurile atarnau de balcoane – unele imprimate cu fotografii ale lui Messi si Diego Maradona -, muzica rasuna din difuzoare si fumul de la carnurile prajite pe gratar umplea aerul.

Un fan pe nume Mattias a declarat pentru Al Jazeera ca a stat treaz aproape toata noaptea, dansand si cantand melodii.

„Nu stim daca vom mai vedea Argentina jucand o alta finala a Cupei Mondiale, asa ca am vrut sa profitam la maximum de ocazie si sa sarbatorim pana cand am lesinat”, a declarat el pentru site-ul de stiri.

„Suntem aici in numar mare si suntem aici pentru a castiga Cupa Mondiala”.

Urmareste-ne si pe:
Lavinia Popa

Share
Published by
Lavinia Popa

Recent Posts

Franta: Momentul in care duba penitenciarului a fost atacata cu mitraliere Kalasnikov. Mafiotul „Musca” a reusit sa evadeze – Video

A aparut o prima inregistrare video a atacului in care au fost ucisi, marti, trei…

6 ore ago

Gunoierii din Paris au intrat in greva. Ei cer un „bonus olimpic” si o crestere salariala

Aproximativ 400 de angajati de la salubrizare din Paris au intrat marti in greva, cerand…

9 ore ago

Bucurestean ucis in strada de doi indivizi, acestia l-au lovit cu batele. Medicii au incercat in zadar sa il resusciteze – Video

Trei indivizi s-au luat la bataie, pe Bulevardul Constructorilor din Bucuresti, langa Parcul Crangasi, starnind…

9 ore ago

Opt ceasuri ale lui Michael Schumacher s-au vandut la licitatie cu 4 milioane de franci elvetieni

Ceasuri apartinand lui Michael Schumacher, septuplu campion mondial de Formula 1, s-au vandut, marti, cu…

9 ore ago

Incendiu in Muntii Rodnei. Ard sase hectare de teren

Un incendiu a izbucnit, marti seara, in Muntii Rodnei, in apropiere de varful Toroioaga, informeaza…

9 ore ago