Cum arata acum granita dintre Ucraina si Belarus. Un general de la Minsk se plange: „Actiuni ostile, ucrainenii au aruncat in aer aproape toate podurile”

externe

Comitetul de Stat pentru Frontiera al Republicii Belarus a publicat fotografii si imagini video ale zidului pe care Ucraina il construieste la granita cu Belarus. Seful Comitetului de frontiera s-a plans  de „actiunile ostile ale Ucrainei”.

„Bariera instalata pe teritoriul ucrainean este formata din placi de beton. Aceasta nu este solida: in unele locuri lipsesc 2-3 placi. In plus, partea ucraineana a instalat posturi de observare de-a lungul barierei din beton armat.

Militarii ucraineni, care se afla pe posturile de observare, creeaza in mod deliberat o situatie tensionata, indreptandu-si armele spre persoanele care se afla pe teritoriul Belarusului”, arata Comitetul de Stat pentru Frontiera de Stat al Republicii Belarus pe Telegram.

Gardul din beton armat este instalat la o distanta de 10-15 metri de frontiera de stat a Belarusului, precizeaza Pravda Ucraina.

Inaltimea acestuia este de trei-patru metri, iar deasupra lui este instalata sarma ghimpata de tip Egoza, pe doua randuri. In apropierea gardului a fost sapat si un sant.

De asemenea, ucrainenii au aruncat in aer aproape toate podurile peste granita si au distrus portiuni din drumurile catre Belarus.

Iata fotografii facute in zona de granita Rivne:

Seful Comitetului de frontiera din Belarus s-a plans miercuri dimineata de „actiunile ostile ale Ucrainei”: „Au minat zona de frontiera, au aruncat in aer aproape toate podurile din regiunile Gomel si Mozyr. Acum distrug toate podurile din regiunea Volyn. Toate drumurile sunt impracticabile”.

La 10 octombrie, Lukasenko a anuntat ca el si Putin au decis sa desfasoare in Belarus un grup regional de forte format din trupe din ambele tari. Lukasenko a calificat aceasta operatiune drept un raspuns la provocarile NATO de la granita, la formarea unor unitati de sabotaj formate din emigranti belarusi si la planurile ucrainene de a ataca Belarusul.

Trupele, echipamentele si avioanele de lupta MIG-31 rusesti au inceput sa soseasca in Belarus la 15 octombrie. Ministerul belarus al Apararii a declarat ca se asteapta sa primeasca pana la 9.000 de soldati rusi.

Sursele rusesti nu au precizat cati vor fi desfasurati si au spus putine lucruri in general despre manevre. Presedintele comisiei de aparare din Duma de Stat, Andrei Kartapolov, a indicat doar ca unitatea nu va lupta in Ucraina, adaugand ca trupele sunt trimise in Belarus pentru a calma ingrijorarile lui Lukasenko.

Este greu de crezut pe cuvant atat Minskul, cat si Moscova, mentioneaza Institutul Carnegie. Din moment ce Rusia a lansat invazia Ucrainei in februarie nu numai de pe propriul teritoriu, ci si de pe cel al Belarusului, manevrele sunt usor de interpretat ca pregatiri pentru o noua ofensiva asupra Kievului dinspre nord: o incercare de a relua initiativa in urma unei serii de victorii ucrainene pe campul de lupta.

Ministerul belarus al Apararii a declarat ca rusii vor aduce cu ei 170 de tancuri si 200 de vehicule de lupta pentru infanterie.

Lovim „drept la tinta” si pe Telegram. Abonati-va si la canalul AK24 de Telegram

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre:

Comentarii: