Cum arata acum Sorina Sacarin: „O tanara infloritoare care radiaza, cuvintele sunt inutile”

life

Sorina Sacarin

O noua fotografie relevanta cu Sorina, fetita din Baia de Arama al carei proces de adoptie a starnit un urias scandal in Romania, alimentat cu fake news de posturile Antena 3 si Romania TV. Fetita are o viata implinita si fericita in Statele Unite, conform imaginilor si marturiilor celor apropiati.

„Sorina Sacarin, copilul salvat din Romania avand dezvoltare deficitara fizica, emotionala si de educatie, a devenit in SUA, datorita parintilor ei adoptivi, chinuiti si haituiti de niste nenorociti din magistratura si presa, o tanara infloritoare care radiaza. Poza spune totul, cuvintele sunt inutile”, a transmis pe Facebook jurnalista Ioana Ene Dogioiu, care tine legatura cu parintii fetitei.

 

Iata si o fotografie de acum sase luni, postata pe Facebook de Daniela Popescu, unul dintre romanii care au aparat familia venita sa o adopte pe Sorina in timp ce era suspusa linsajului mediatic al posturilor Antena 3 si Romania TV.

 

„Familia acuzata ca a rapit brutal copila de la familia iubitoare a asistentilor maternali pentru a o supune la cine stie ce blestematii, incusiv prelevarea de organe ba pentru viitorul tata, ba pentru viitoarea sora, ba pentru nu stiu ce traficanti, ba pentru nu stiu ce experimente obscure ale firmei de medicamente al carei angajat ar fi Gabriel Sacarin, imi timite de aproape 4 ani, luna de luna fotografii, filme, diplome despre evolutia Sorinei.

Fetita care a plecat din Romania, din “raiul” asistentilor maternali, cu un retard cert in dezvoltarea fizica, emotionala si, mai ales, educationala, este acum, la 12 ani (impliniti recent), o adolescenta infloritoare care a recuperat toate intarzierile cu ajutorul parintilor si al sistemului de suport american.

Invata foarte bine, canta la pian si vioara, iar pe 17 mai va avea un nou concert”, scria Dogioiu acum sase luni pe SpotMedia.

„Are un camin adevarat, o familie de care, in baza readoptiei conform legii americane, nu o mai poate desparti nimeni. Si nici macar nu-si mai da silinta cineva, pentru ca toata manipularea sinistra creata in jurul acestui caz, pana la cele mai inalte niveluri ale sistemului judiciar, si-a pierdut miza.

Chiar si cei mai feroce acuzatori ai familiei Sacarin din presa de propaganda si din justitie au aruncat la cos subiectul si pe cei de care s-au folosit pentru tezele lor mizerabile.

Era perioada cand Antena 3, a condamnatului Voiculescu, dar si Liviu Dragnea, la fel ca intreaga armata de borfasi din politica sau afiliatii ei, aveau de demonstrat ca procurorii sunt niste abuzatori sadici, nu doar impotriva bietilor politicieni, ci si impotriva omului simplu, chiar a copiilor nevinovati”, subliniaza Dogioiu.

Citeste si: O mai tineti minte pe Sorina? S-a transformat intr-o „domnisoara infloritoare” in noua ei familie

„In cazul Sorinei, manipularea a intors adevarul cu fundul in sus. Parintii spectatori au fost impinsi sa empatizeze cu abuzatorii copilului, sa se identifice cu agresorii si sa acuze vehement adevaratii parinti. Autentica salvare, plecarea copilei, a fost perceputa, din cauza manipularii emotionale, drept o impingere in iad, o asasinare a copilei. Ticalosii, inclusiv institutionali, au parut salvatori.

Au fost partasi nu doar trusturi de presa direct interesate sa demonizeze justitia, ci si magistrati, in frunte cu procurorul general interimar de atunci Bogdan Licu, marele combinator al sistemului, cu studii de semirepetent la “Spiru Haret”, plagiator ajuns acum judecator CCR”, mai arata jurnalista.

Inalta Curte de Casatie si Justitie a decis, in iulie 2020, ca Sectia Speciala i-a incalcat dreptul la libera circulatie Sorinei Sacarin, fetita din Baia de Arama adoptata de o familie din SUA, in momentul in care i-a luat pasaportul.

Decizia a fost data de judecatorul Lavinia Lefterache.

„In conformitate cu dispozitiile art. 3 alin. 5 din Codul de procedura penala, art.2 paragraful 2 din Protocolul nr. 4 la Conventia Europeana a Drepturilor Omului si art. 13 din Conventia Europeana a Drepturilor Omului, admite plangerea formulata de petentii Sacarin Ramona Elena si Sacarin Gabriel, in calitate de reprezentanti ai minorei Sacarin Sorina impotriva dispozitiei procurorului privind predarea sub luare de dovada a pasaportului minorei Sacarin Sorina din continutul ordonantei nr. 2015/P/2019 din data de 26 iunie 2019 a Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie – Sectia pentru Investigarea Infractiunilor din Justitie.

Constata ca a fost incalcat dreptul la libera circulatie al minorei Sacarin Sorina, prevazut de art. 2 paragraful 2 din Protocolul nr. 4 la Conventia Europeana a Drepturilor Omului.

Revoca dispozitia privind predarea sub luare de dovada a pasaportului minorei Sacarin Sorina din continutul ordonantei nr. 2015/P/2019 din data de 26 iunie 2019 a Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie – Sectia pentru Investigarea Infractiunilor din Justitie.

Ia act ca pasaportul a fost restituit minorei Sacarin Sorina, prin reprezentatii legali Sacarin Ramona Elena si Sacarin Gabriel, la data de 19 iulie 2019. Cheltuielile judiciare raman in sarcina statului. Definitiva”, este decizia ICCJ.

Pasaportul Sorinei a fost retinut, in vara anului 2019, de de procurorul Mihaiela Iorga- Moraru de la Sectia Speciala, in cadrul anchetei care verifica modul in care s-a facut adoptia in acest caz.

In vara anului 2019 s-a implicat in acest caz si actualul judecator CCR Bogdan Licu, care a incercat sa blocheze iesirea din tara a micutei.

Bogdan Licu a deschis in vara anului 2019 trei procese pe rolul instantelor din Romania, prin care a incercat sa revizuiasca decizia definitiva de adoptie a micutei Sorina si sa blocheze iesirea acesteia din tara, fara niciun temei legal si nicio fundamentare.

De altfel, judecatorii au respins, pe rand, solicitarile acestuia si au criticat dur demersurile facute in instanta.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: