Cum arata adeverinta de vaccinare. Fiecare roman care se vaccineaza va primi una similara

news

vaccinare, antivaccin, miscare, poliomielita, scadere, rujeola, Sosoaca

Romania a inceput, duminica, vaccinarea impotriva noului coronavirus, primele persoane beneficiare fiind cadrele medicale din toate cele 10 spitale de boli infectioase aflate in prima linie din luna martie. Imediat dupa ce ii este administrat serul, fiecare persoana primeste o adeverinta medicala doveditoare.

La ora 9:00 s-a dat startul imunizarii in Bucuresti iar prima persoana care a primit vaccinul impotriva Covid-19 a fost Mihaela Anghel, o asistenta medicala de la Institutul National de Boli Infectioase Prod. Dr. Matei Bals.

Mihaela Anghel este asistenta medicala generalista, membra a echipei medicale care, la data de 27 februarie a acestui an, a preluat primul pacient din Romania confirmat cu virusul SARS-CoV-2. Mai exact, pe tanarul de 25 de ani din Gorj, care a fost depistat cu noul coronavirus in luna februarie, dupa ce a intrat in contact cu un italian pozitiv.

Asistenta a spus ca nu a stat pe ganduri cand a fost intrebata daca vrea sa se vaccineze. Dupa ce a primit serul, Mihaela a primit si o adeverinta medicala.

Potrivit informarilor oficiale ale Guvernului, fiecare persoana care se va vaccina va primi o adeverinta doveditoare de vaccinare.

Dovada vaccinarii este pusa la dispozitia persoanei vaccinate fie electronic, fie pe suport de hartie pentru a-i permite acesteia sa isi tina evidenta intre cele doua vizite la centrul de vaccinare.

„Vaccinarea este gratuita, voluntara/ neobligatorie, iar adeverinta doveditoare nu este eliberata cu scopul de a conditiona sau restrictiona ulterior drepturile persoanelor vaccinate”, se arata in informarea transmisa de Guvern.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre:

Comentarii: