politica

Cum arata congresul USRPLUS, comparativ cu cel al PNL. Ciolos: „PSD se pregateste sa acapareze intreaga putere, speculand incapacitatea politica a PNL”

Majoritatea delegatilor la Congresul USR PLUS se afla online, astfel incat se respecta cu strictete masurile de prevenire a unor noi imbolnaviri.  Congresul are loc tot la Romexpo, unde saptamana trecuta s-au inghesuit aproximativ 5.000 de liberali.

Un numar de 1.200 de delegati din intreaga tara sunt prezenti sambata, la Bucuresti, dar avand in vedere contextul pandemic, in sala de la Romexpo se afla maximum 150 de persoane simultan. La congres este permisa doar prezenta persoanelor vaccinate.

Delegatii care isi vor exprima optiunea privind componenta noului Birou National au fost impartiti pe fluxuri orare, pentru a-si exercita votul.

Presedintele ales al USR PLUS, Dacian Ciolos, a afirmat ca formatiunea pe care o conduce isi propune sa castige in 2024 alegerile prezidentiale si parlamentare, si nu sa devina „un partid-balama”.

„Pentru 2024 trebuie sa ne propunem sa castigam prezidentialele si parlamentarele. Vedeti ce se intampla astazi si cum e totul paralizat pentru ca depindem de forte politice incapabile sa isi depaseasca propriul interes de partid. Vedeti cum PSD se pregateste sa acapareze intreaga putere, speculand incapacitatea politica a PNL. Si vedeti cum reprezentantii extremei drepte sunt pregatiti sa arunce totul in aer. Nu avem alta solutie decat sa alegem intre a castiga toate alegerile sau a deveni un partid-balama, ceea ce nu ne dorim si nu asta e scopul pentru care am intrat in politica. Astazi decidem daca incepem constructia unui partid mare, puternic si capabil sa invinga toate celelalte forte politice”, a spus Ciolos.

Potrivit acestuia, USR PLUS este dator sa ofere majoritatii romanilor increderea ca vor scapa de „saracie si haos”.

„Suntem datori sa aparam guvernarea de tentatia hotiei care a marcat ultimii 30 de ani. Suntem datori sa oferim majoritatii romanilor increderea ca vom scapa din saracie si haos, iar noi, USR PLUS, ne intelegem aceasta misiune. Dar pentru asta trebuie sa fim in stare sa castigam viitoarele alegeri. Stiu cat de grele au fost ultimele patru randuri de alegeri si ca speram ca, odata ele incheiate, sa intram intr-o normalitate”, a mentionat Ciolos.

Presedintele ales al USR PLUS a atras atentia ca „timpurile pe care le traim au o incarcatura dramatica pentru anii care vin” si „caderea in extremism este o tentatie la care rezista foarte putini”. „Si vedem cat de toxica este la toate celelalte partide din Romania”, a sustinut el.

Pentru Biroul National si-au depus candidatura 93 de membri USR PLUS, grupati in trei liste, dar si trei candidati independenti.

Europarlamentarul Dacian Ciolos a fost ales in functia de presedinte al USR PLUS, in urma celui de-al doilea tur al alegerilor interne. El a obtinut 19.603 voturi, iar contracandidatul sau, Dan Barna, 18.908.

Urmareste-ne si pe:
Victor Gheja

Share
Published by
Victor Gheja

Recent Posts

Regimul nord-coreean confirma ca a lansat o racheta balistica si promite sporirea fortei nucleare a tarii

Coreea de Nord a confirmat sambata ca a testat o racheta balistica tactica, a transmis…

15 minute ago

Cum va fi vremea in weekend. De duminica se incalzeste, dar vom avea si averse de ploaie si furtuni

Dupa valul de ploi si frig, vremea se schimba la sfarsitul saptamanii. Directorul Administratiei Nationale…

37 de minute ago

Recensamantul din Kosovo, prelungit cu o saptamana

Guvernul kosovar a decis in ultimul moment sa prelungeasca durata recensamantului in curs, primul din…

14 ore ago

Vaticanul inaspreste procedurile cu privire la presupusele „evenimente supranaturale”

Vaticanul a inasprit vineri procedurile de evaluare a evenimentelor supranaturale raportate, cum ar fi Madonele…

14 ore ago

Barbatul care l-a atacat cu ciocanul pe sotul lui Nancy Pelosi, fostul presedinte al Camerei Reprezentantilor din SUA, a primit 30 de ani de inchisoare

Barbatul care a patruns in casa fostului presedinte al Camerei Reprezentantilor din SUA, Nancy Pelosi,…

14 ore ago