Cum arata doi ceceni dupa un bombardament al ucrainenilor: „Ei sunt puternici doar pe TikTok. Iata-i acum pe campul de lupta cum se vaita” – Video

externe

Imagini virale cu doi ceceni din trupele lui Ramzan Kadirov. Scapati dintr-un bombardament al ucrainenilor, ei abia reuesesc sa se miste si cu figuri jalnice anunta ca inca mai sunt multi raniti.

„Ei sunt puternici doar pe TikTok. Iata-i acum pe campul de lupta cum se vaita, ca femeile”, este un comentariu ironic pe Twitter.

 

Cecenii spun ca au mai ramas „niste baieti” care trebuie salvati, unul fiind ranit cu un srapnel in gat.

Rusia comite „in mod evident crime de razboi” in Ucraina, a acuzat din nou, joi, Ministerul Afacerilor Externe al Frantei, subliniind ca bombardamentele masive de miercuri „nu vizau nicio tinta militara”, informeaza AFP.

„Franta condamna cu cea mai mare fermitate bombardamentele masive declansate de Rusia pe 23 noiembrie impotriva Kievului, Liovului si mai multor alte orase ucrainene”, a declarat purtatoarea de cuvant a diplomatiei franceze intr-un comunicat.

„Aceasta tintire sistematica a populatiei in pragul iernii arata dorinta clara a Rusiei de a face sa sufere poporul ucrainean, de a-l priva de apa, de caldura si de electricitate, pentru a-i frange rezistenta”, a continuat purtatoarea de cuvant, adaugand ca „aceste actiuni constituie in mod clar crime de razboi”.

Presedintele francez Emmanuel Macron a apreciat miercuri, pe Twitter, ca „orice lovitura impotriva infrastructurilor civile constituie o crima de razboi si nu poate ramane nepedepsita”.

In urma bombardamentelor ruse din 10 octombrie, sefa diplomatiei franceze Catherine Colonna a declarat de asemenea ca aceste atacuri sunt asimilabile unor crime de razboi.

Termenul de „crime de razboi” a fost utilizat de asemenea de Uniunea Europeana si Organizatia Natiunilor Unite (ONU) in octombrie in legatura cu actiunile Rusiei in Ucraina.

Luni, si SUA au denuntat „crime de razboi sistematice” din partea Rusiei.

Purtatorul de cuvant al Kremlinului a sustinut ca Rusia a atacat doar tinte de importanta militara, nu unele „sociale”.

Lovim „drept la tinta” si pe Telegram. Abonati-va si la canalul AK24 de Telegram

Mai mult despre:

Comentarii: