externe

Cum arata luptele in Gaza. Teroristii Hamas tasnesc de sub pamant si ataca tancurile israeliene cu aruncatoare de grenade – Video

Teroristii Hamas dau si ei publicitatii inregistrari video cu modul in care decurg luptele in Gaza contra trupelor israeliene.

O astfel de inregistrare a fost distribuita vineri de Anwa Press.

Speranta unei incetari temporare a focului intre Israel si gruparea islamista Hamas s-a stins vineri, dupa refuzul premierului israelian Benjamin Netanyahu, in ciuda incercarilor de mediere ale secretarului de stat american Antony Blinken, care a ajuns la Tel Aviv pentru a treia oara de la izbucnirea razboiului. „Continuam (ofensiva) cu toate fortele noastre, iar Israelul refuza un armistitiu temporar care nu include eliberarea ostaticilor nostri”, a transmis Netanyahu dupa o intalnire cu Blinken.

Separat, armata israeliana a confirmat vineri ca a lovit o ambulanta care era folosita de „o celula terorista Hamas”, intr-o „zona de lupta”, o referire la bombardamentul israelian la intrarea in Al-Shifa, principalul spital din orasul Gaza. „Un numar de teroristi Hamas au fost ucisi in atac”, a declarat un purtator de cuvant al armatei, citat intr-un comunicat.

Armata israeliana a anuntat joi seara ca a incercuit orasul Gaza, la o saptamana de la inceperea operatiunii sale terestre in Fasie impotriva miscarii islamiste palestiniene Hamas. ”Soldatii nostri au realizat incercuirea orasului Gaza, centrul organizatiei teroriste Hamas”, a declarat intr-o conferinta de presa purtatorul de cuvant al Fortelor de Aparare Israeliene (IDF, denumirea oficiala a armatei israeliene), Daniel Hagari. El a precizat ca 332 de soldati israelieni si-au pierdut viata de la inceputul actualului conflict cu militantii Hamas. De asemenea, reprezentantul IDF a mentionat ca soldatii israelieni au ”eliminat” joi peste 130 de teroristi.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

Au inceput incendiile in Canada. Anunt de evacuare emis pentru marele oras petrolier Fort McMurray

O alerta de evacuare a fost emisa pentru Fort McMurray, provincia canadiana Alberta, in timp…

1 minut ago

Miting urias in Tbilisi, Georgia: „Nu vrem sa ne intoarcem in Uniunea Sovietica” – Video

Zeci de mii de georgieni au marsaluit sambata prin capitala Georgiei, Tbilisi, la 11 mai,…

7 ore ago

Aurora boreala va putea fi vazuta pana duminica si in Romania. Care este cauza acestui fenomen

Cerul noptii a fost luminat vineri noapte de aurora boreala in locuri in care aurorele…

15 ore ago

Tragedie in muntii Rodnei. O turista, cautata de salvamontisti, a fost gasita moarta

Potrivit reprezentantilor Salvamont, salvatori din judetul Bistrita Nasaud au intervenit, sambata, pentru recuperarea unei femei…

16 ore ago

Romania va avea 915 sectii de votare, in strainatate, pentru europarlamentare. In 2020 au fost 748 de sectii

 „Ministrul afacerilor externe Luminita Odobescu a emis, in acest sens, ordinul ministrului afacerilor externe nr.…

16 ore ago