news

Cum arata o garsoniera de 5.500 euro intr-un oras din judetul Brasov: „Am gaz tras separat pentru centrala, canalizare trasa pentru baie si bucatarie”

Pret de doar 5.500 de euro pentru o garsoniera, ceva greu de imaginat. Un barbat o scoate la vanzare la acest pret in orasul Victoria din judetul Brasov.

„Particular vand garsoniera in orasul Victoria jud Brasov str Salcamilor nr 4 la parter. Am gaz tras separat pt centrala, canalizare trasa pt baie si bucatarie Acte la zi, pret 5500 euro”, a anuntat proprietarul pe un grup online de afaceri imobiliare.

Postarea a fost sesizata initial de bloggerul Zoso, care a remarcat ca Victoria este un „oras mort”

Victoria este un oras cu o istorie nu prea indelungata, dar care poate starni interesul, o localitate nascuta in preajma celui de-al doilea Razboi Mondial, mai mult din initiativa guvernantilor vremii, care doreau edificarea unei fabrici care sa produca pulberi explozive, o fabrica ce urma sa se intinda pe 900 de hectare, obtinute prin expropriere, ceea ce s-a si realizat, incepand cu anul 1938, prin contributia nemtilor din Essen, se arata pe site-ul Primariei Victoria.

De cele mai multe ori, peste adevarata istorie a unei asezari, se asterne umbra uitarii, din acest motiv poate ca prea putini stiu ca Fabricile Ucea (cum erau denumite in acea vreme) s-au ridicat cu prizonieri de razboi si cu un detasament de evrei. Astfel ia nastere Colonia Ucea, ca urmare a numarului mare de muncitori adusi din mai multe parti ale tarii, pentru ca in anul 1954 aceasta sa fie ridicata la statut de oras, ceea ce a impus construirea de locuinte, unitati medicale si culturale, care sa deserveasca nevoilor oamenilor. Modelul cladirilor fusese cel sovietic, cu incaperi spatioase si inalte si cu doar doua niveluri, la realizarea lui contribuind un arhitect din Georgia.

Victoria incepe sa capete conturul unui oras modern, pentru acea vreme, un oras cu mari perspective pentru tinerii care aveau sa-si modeleze un viitor la poalele Muntilor Fagaras. Si au reusit. Unii in sport – micul oras avand o echipa de fotbal si o echipa de handbal (aceasta din urma promovand in Divizia B), altii in muzica sau in stiinte. Victoria a fost ani in sir o oaza de culoare si tinerete, un oras al florilor, un loc de vacanta pentru toate varstele. Astazi se redeschide pentru toti cei care vor sa-i afle istoria sau sa-i continuie istoria.

Victoria – oras aflat la 640 metri altitudine, la 8 km sud de Ucea de Jos si DN 1, intre Brasov si Sibiu. Are sosele modernizate spre Ucea de Jos si Sambata – Dragus – Vistea de Sus, Transfagarasan, o statie de benzina, un hotel de 140 locuri si legaturi auto la trenurile din gara Ucea de Jos.

In oras se gaseste o baza sportiva de invidiat: patru sali de sport, un teren de handbal, doua terenuri de fotbal. Mai dispune si de un strand olimpic, cu sauna si terenuri de tenis pe zgura, baschet si volei pe nisip. Doua restaurante si un bistro la strand, va stau la dispozitie cu bucate traditionale.

Victoria este un punct de plecare spre nenumarate trasee montane si obiective turistice.

Urmareste-ne si pe:
Lavinia Popa

Share
Published by
Lavinia Popa

Recent Posts

Miscarea neasteptata la Moscova, Putin l-a inlocuit pe Soigu, ministrul Apararii. Noul ministru este un civil

Presedintele rus Vladimir Putin a propus duminica un nou ministru al Apararii, nominalizandu-l pentru aceasta…

4 ore ago

Germania isi extinde influenta, trimite doua nave de razboi in apele Asiei. „Comportamentul agresiv” al Chinei, principala cauza a misiunii

O fregata germana si o nava de aprovizionare de lupta au plecat saptamana aceasta din…

6 ore ago

Aventurile unui infractor deghizat in femeie in Capitala, cum a reusit sa pacaleasca si sa jefuiasca mai multi pensionari – Video

Politia a dat publicitatii detalii despre cum un individ de 52 de ani, din Ialomita,…

4 ore ago

Ciolacu sustine ca „din octombrie nu o sa mai avem vize cu SUA”. Se lauda ca tot el a bagat Romania in Schengen

Premierul PSD Marcel Ciolacu a sustinut, duminica seara, ca romanii nu vor mai avea nevoie…

4 ore ago