Cum arata o scoala din Irpin complet refacuta dupa bombardamentele Rusiei. Dupa doar 5 luni arata precum cele din Occident – Video

externe

Presedintele Ucrainei, Vladimir Zelenski, a mers joi intr-una din scolile din Irpen, zona puternic afectata de bombardamentele Rusiei. Scoala a fost restaurata complet dupa ce rusii au transformat-o in ruine in luna martie.

„Astazi, copiii nostri merg pentru prima data la scoala sau se intorc la scoala, continuandu-si studiile. Vor avea ocazia sa vada, sa auda si sa cunoasca Ucraina. Lucram pentru a ne asigura ca fiecare institutie de invatamant ucraineana afectata de razboi isi reia activitatea si ca copiii nostri sunt in siguranta si ca nimic nu ii impiedica sa dobandeasca cunostinte”, a anuntat Zelenski.

De la inceputul razboiului in Ucraina, mai mult de 1.100 copii au avut de suferit. Dintre ei, 380 s-au stins din viata, iar 736 au fost raniti. Oamenii legii anunta ca datele sunt in continua schimbare, intrucat au loc noi descoperiri ale atrocitatilor comise de armata rusa in localitatile ocupate temporar de rusi si eliberata de armata ucraineana.

Kievul a mentionat ca in urma bombardamentelor, 2028 de institutii de invatamant au fost avariate. Totodata, altele 289 au fost distruse complet.

Comentarii: