Cum arata un tren sosit in Romania din Ucraina afectata de razboi: „Noi trebuie sa ne inchinam ca inca ne tin astia in UE”

news

Traficul feroviar transfrontalier dintre Romania si Ucraina prin Punctul de Trecere a Frontierei (PTF) Valea Viseului a fost reluat marti. Aspectul trenului ucrainean a starnit comentarii acide pe retelele de socializare in legatura situatia din transportul feroviar romanesc.

„Stiti, Ucraina este tara aia in razboi, bombardata de rusi si lesinata in fiecare zi. Tara aia in care sute de oameni mor zilnic ucisi de rusi, in care caile ferate si garile au fost bombardare cu salbaticie. O tara careia ii este imposibil sa isi exporte cerealele sa faca un ban, nu sa cumpere bemveuri la militieni, ci sa isi cumpere munitii sa se apere, sa cumpere generatoare pentru ca cei mici sa poata invata in scoli. O tara care nu e in UE, NATO si alte umbrele de securitate si chestii din astea. O tara care se taraste pe coate inainte.

Astea sunt trenurile ucrainene care ajung in gara Valea Viseului incepand de astazi cand s-a deschis PTF Valea Viseului.

Este o rama numita DPKr 3 si este fabricata in Ucraina, la uzinele Kriukiv din Kremenciuk ( da, orasul ala cu gara bombardara de rusi) incepand din 2019. In fabrica asta ucrainenii acum fac plantatoare de mine I-52 pentru linia frontului.

Noi intre timp, ne descurcam cu hoti precum Bode. Friends, rusine e sa intram in Schengen si in fiecare zi trebuie sa ne inchinam ca inca ne tin astia in UE.

Foto de la Politia de Fronitiera de la noi. de pe pagina lor de FB”, a scris Cristi Pitulice pe Facebook.

Pitulice a prezentat si o imagine cu un tren care este acum in circulatie, le linia Timisoara Nord – Stamora Moravita.

Traficul feroviar transfrontalier dintre Romania si Ucraina prin Punctul de Trecere a Frontierei (PTF) Valea Viseului a fost reluat marti, a anuntat purtatorul de cuvant al Inspectoratului Teritorial de Frontiera (ITPF) Sighetu Marmatiei, Iulia Stan.

„Azi, in jurul orei 12,00, prin Punctul de Trecere a Frontierei Feroviar Valea Viseului, punct aflat la granita Romaniei cu Ucraina, a intrat in Romania primul tren ucrainean cu o delegatie formata din reprezentanti ai autoritatilor ucrainene. Scopul acestei intalniri cu autoritatile romane a fost reprezentat de redeschiderea circulatiei feroviare intre cele doua tari”, a spus Iulia Stan.

Traficul feroviar de calatori din si inspre Romania va fi operational din 18 ianuarie.

„Drept urmare, autoritatile ucrainene au informat Inspectoratul Teritorial al Politiei de Frontiera Sighetu Marmatiei ca, incepand de maine, 18 ianuarie 2023, prin acest punct, vor opera zilnic, doua curse de calatori tur-retur, fiecare tren ucrainean avand disponibil un numar de 182 de locuri. In informarea primita de la autoritatile ucrainene, programul zilnic se prezinta astfel: ora 7,45 intrarea trenului in tara – stationare in Gara Valea Viseului, iar la ora 11,45 – plecarea din gara – iesirea din Romania; ora 15,45 intrarea trenului in tara – stationare in Gara Valea Viseului, iar la ora 18,15 – plecarea din gara – iesirea din Romania”, a mai adaugat sursa citata.

ITPF Sighetu Marmatiei, prin politistii de frontiera din cadrul Sectorul Politiei de Frontiera Valea Viseului, asigura efectuarea formalitatilor de frontiera in conformitate cu reglementarile in vigoare si acordul cu statul vecin.

De asemenea, comunicarea feroviara cu Ucraina, destinata traficului de marfuri, este realizata prin PTF Halmeu din judetul Satu Mare.

Transportul pe cele doua linii feroviare cu ecartament lat este asigurat de compania feroviara de stat din Ucraina.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre: ,

Comentarii: