Cum arata viitorul. Teste rapide pentru coronavirus pe aeroportul din Viena. Cat costa

externe

Aeroportul din Viena va testa incepand de luni pentru coronavirus, in schimbul unei taxe de 190 de euro, pasagerii care doresc sa evite carantina de 14 zile obligatorie in cazul persoanelor care intra in Austria, informeaza Reuters, citata de Agerpres.

Pasagerii care sosesc pe aeroportul din Viena dintr-o calatorie internationala trebuie sa prezinte un certificat medical nu mai vechi de patru zile care sa ateste ca nu sunt infectati cu noul coronavirus, altfel trebuie sa intre in carantina.

Dar incepand de luni acesti pasageri pot fi supusi unui test biologic molecular la sosirea pe aeroport si vor primi rezultatul in 2-3 ore.

”Calatoriile aeriene, indiferent ca sunt de afaceri ori din ratiuni urgente … vor deveni astfel mai sigure si mai usoare”, explica aeroportul din Viena in anuntul sau. Testul care costa 190 de euro va fi disponibil pe acest aeroport si pentru pasagerii care parasesc Viena.

Austria are confirmate pana in prezent 15.526 de cazuri de infectare cu noul coronavirus si 598 de decese, dar in ultimele doua saptamani numarul zilnic de cazuri noi s-a mentinut constant sub o suta. Estimand ca epidemia este astfel sub control, guvernul austriac a initiat o relaxare progresiva a restrictiilor instituite pentru a frana raspandirea virusului.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: