news

Cum au fost inraiti jandarmii de sefii lor in 10 august. Procurorul de caz dezvaluie: „In randul Jandarmeriei, mai multe persoane au anuntat ca un jandarm ar fi fost injunghiat”

Bogdan Pirlog, procurorul militar care se ocupa de Dosarul 10 august, afirma ca in acea noapte a aparut un zvon printre jandarmii potrivit caruia unul dintre colegii lor a fost „injunghiat in zona sternului”. A fost o alta informatie falsa dupa cea privind-o pe jandarmerita Stefania.

Procurorul s-a aflat in acea noapte in Piata Victoriei, unde a avut contacte cu oficialii care monitorizay desfasurarea evenimentelor. El relateaza acum despre aparitia unei alte informatii false care a condus la amplificarea violentelor din partea jandarmilor.

„Am stat in zona ca sa am o privire de ansamblu asupra intregii desfasurari, a durat destul de mult. Pe la 22 si ceva parea ca se termina, oamenii incepusera sa plece, atmosfera se calmase. Dupa 22,30 l-am anuntat pe dl general Alexandru ca urmeaza sa plec. A doua zi urma sa inchei procesul verbal.

Nu am apucat sa ma indepartez si au inceput sa se auda bubuiturile, a avut loc interventia, asa ca m-am intors. Lucrurile s-au deteriorat asa de tare incat nu am mai putut sa parasesc zona. Erau lupte pe strazi inclusiv in fata blocului meu, nici acasa nu puteam ajunge.

Dupa incidentul cu jandarmerita am sesizat eu PTB, am anuntat si zvonul despre presupusa injunghiere in zona sternului a unui jandarm”, a declarat Pirlog intr-un interviu pentru ziare.com.

„In randul Jandarmeriei, mai multe persoane au anuntat ca un jandarm ar fi fost injunghiat”, a adaugat procurorul.

Intrebat daca cineva din conducerea Jandarmeriei a confirmat aceasta informatie, Pirlog afirma ca acum incearca sa descopere de unde a pornit acest zvon.

„Discutiile oficiale se purtau prin sistemul lor de telecomunicatii la care eu nu aveam acces. Le-am solicitat ulterior, cand dosarul era inca la noi, presupun ca au si ajuns la PICCJ. La fel am solicitat in cele patru zile filmarile camerelor stradale si filmari de la televiziuni”, a mentionat procurorul.

Urmareste-ne si pe:
Victor Gheja

Share
Published by
Victor Gheja

Recent Posts

Celalalt „turn inclinat” al Italiei: Turnul Garisenda din Bologna, in pericol sa se prabuseasca, va fi reparat la fel ca Turnul din Pisa

Autoritatile italiene au pus la punct un plan de salvare a Turnului Garisenda din Bologna,…

10 ore ago

Invitarea lui Putin la summitul G20 ar trebui facuta in urma unui consens

Presedintele francez Emmanuel Macron a declarat joi ca o invitatie a sefului de stat rus…

10 ore ago

A doua nava cu ajutoare umanitare pentru Gaza va pleca sambata din Larnaca

Cea de-a doua nava care transporta ajutoare umanitare pentru Gaza, ca parte a proiectului Amalthea,…

10 ore ago

Universitatea Harvard va elimina copertile din piele umana ale unei carti din anii 1800

Universitatea Harvard a eliminat copertile din piele umana ale unei carti din secolul al XIX-lea…

10 ore ago