Cum de refugiatii din Siria au telefoane de ULTIMA generatie? Iata ce raspund – VIDEO

news

Numerosi refugiati veniti din zonele de razboi au afisat in Europa telefoane de ultima generatie pe care chiar si  multi dintre europeni nu si le permit. Presa occidentala a abordat si acest aspect, mai ales dupa ce subiectul a fost dezbatut aprins pe retelele de socializare.

Iata ce a postat un utilizator de Twitter, generand astfel un articol pe aceasta tema in publicatia britanica The Independent.

telefon

„O imigranta alungata de saracie isi face selfie cu un telefon de 600 de dolari”

The Independent reactioneaza dur si ii considera „idioti” pe cei preocupati de acest subiect. „Siria nu este o tara bogata, dar nu este nici saraca. Potrivit Bancii Mondiale este incadrata la ‘nivel mediu jos’. In 2007, Siria a avut un PIB pe cap de locuitor de 1850 de dolari. Potrivit CIA World Factbook, numarul de telefoane mobile in Siria, in 2014, era de 87 la 100 de locuitori”, scrie The Independent.

Si BBC a abordat acest subiect, realizand un reportaj printre refugiatii aflati la Budapesta. „Telefoanele mobile sunt la fel de importante precum apa si mancarea pentru refugiati”, afirma BBC. Intrebati pe aaceasta tema, imigrantii au spus ca isi folosesc telefoanele pentru a sta pe Facebook si a mentine contacul cu prietenii si rudele deja aflate in Occident. „Ne ajuta sa ne ferim de politie”, a marturisit un imigrant.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: