„Cum e sa lucrezi ca bucatar la KFC?”. Experientele romanilor care au lucrat in bucatariile KFC

life

Forumul Reddit Romania gazduieste o ampla dezbatere cu privire la conditiile de angajare la HFC, unul dintre cele mai populare lanturi de fast-food. 

„Salut! Ma gandesc sa ma angajez pe un post part time si vreau sa stiu cat de dificil/usor este ceea ce ai de facut. A lucrat cineva acolo?”, a intrebat un tanar pe Reddit Romania.

Iata ce au raspuns cei care au lucrat pentru KFC. Majoritatea au spus ca este mult de lucru, mai ales in weekend-uri, si au scos in evidenta comportamentul abuziv al sefilor.

Primul raspuns:

Hello. Am lucrat in 2014 ca bucatar la kfc. Lucram 6h/zi pentru 600 ron net si cate un bon pe zi. La 4 ore ti se da 1 bon la 2 zile. Munca nu era super grea. Eram pe zona unde se dadea puiul prin faina. Ocazional mai spalam vase. Partea cea mai urata era sa sterg masa de faina intarita. Ca program plecam la 7 de acasa si ajungeam la 23. Pana pe la 4 eram la faculta. Personal nu stiu daca au mai crescut salariile. Dar decomand bolt/uber/glovo in detrimentul kfc. Sper ca ti am fost de folos.

Al doilea raspuns:

E un mediu fast-paced (ritm rapid), Vineri-Sambata-Duminica de la 6 dupa masa pana la vreo 11-12, vei fi mereu bagat in priza. Recomand job-uri de genul pt a-ti dezvolta rezilienta, pt. a invata sa lucrezi in echipa si pt. a fi grateful in viitor pt job-uri mai bune. Iti urez mult succes and go for it ,scoala vietii, toate cele bune.

Al treilea raspuns:

Am lucrat 6 luni la kfc, primul job, full time. Sunt vreo 3 parti in spate. Era o doamna la marinat, un baiat dadea puiul prin aluat, il prajea etc., eu (post de „bucatar”) faceam sandvisuri/cartofii/orezul etc. Cred ca cel mai greu era pe baietii de la pasul 2.

Cand era ziua de curatenie ei curatau aparatele de prajit si noi restul lucrurilor. Solutie puternica ce trecea prin 3 manusi.

Ca echipa am avut in principal colegi si asistenti manageri tineri cu care m-am inteles. Managera restaurantului groaznica. A spus-o direct ca uraste oamenii. Ne dadea sarcini peste sarcini si eram nevoiti sa stam ore peste program (neplatite). M-am certat cu ea de cateva ori pe tema asta, mi-a dat o zi libera la nn ore state extra. De asta am si plecat. Posibil, ca prim job, nu am stiut nici eu sa ma impun din start.

Nu cred ca este in toate locatiile asa. Am fost cu „imprumut”, ca aveau nevoie, la alta locatie 2 zile. Acolo se intelegeau cu managera dar, in schimb, era raca intre colegi.

In prima saptamana cand ajungeam acasa nu mai puteam sa stau in picioare efectiv dupa 12 ore de stat. (Nu cumva sa sprijini peretele sau ceva pentru 2 secunde) Poate am nimerit eu la o locatie aiurea cu o sefa „speciala”.

Al patrulea raspuns:

Am lucrat la KFC in urma cu vreo 8 ani, inafara de salarii nu cred ca s-a schimbat ceva.

Posturi de lucru ar fi:

  • casier / preparator comenzi (cei din fata)
  • in spatele casierilor sunt cei ce fac sandvisurile, sau baga cartofi, sau carnea in friteuze si se asigura ca cei din fata au mereu produse disponibile
  • mai in spate ii gasesti pe cei ce nu-i vezi niciodata: cei ce marineaza carnea, cei ce fac „breading” – dau carnea prin faina condimentata.
  • mai e si managerul pe acolo printre ei care teoretic poate inlocui pe oricare din echipa la nevoie si supravegheaza totul, se ocupa de stoc, inventare, relatia cu clientii idk.

Experienta mea a fost una pornita de la „de cacat” si terminandu-se la aproape a lacrima cand am fost nevoit sa-mi dau demisia (probleme personale).

Toti colegii eram studenti ce se chinuiau cu jobul si facultatea in acelasi timp, treceam cu totii prin aceleasi greutati, in fiecare tura. Nu e pentru oricine jobul in spate, e stresant, la ore de varf nu ai timp sa iti tragi sufletul, e murdar, la sfarsit de tura trebuie curatat si spalat tot ce s-a folosit, o data la saptamana ai curatenie generala la utilaje (stergi grasimea intarita cu substante ce-ti ard plamanii, golesti tancu de depunere de la statia de curatare, iti vomiti si creierii).

Tot ce am spus mai nasol mai sus, era munca baietilor, fetele sunt mai mult cu laveta pe ici-colo.

In fine, eu zic sa incerci macar o saptamana, vezi daca vrei sa continui daca te poti adapta la modul de lucru. Oricum nu vei face cariera acolo, dar e o experienta pentru fiecare.

Eu tocmai ce mi-am dat demisia de la kfc. Personal nu recomand dar depinde foarte mult de ce oameni lucreaza la restaurantul respectiv. La mine colegii au fost foarte de treaba, insa mi-am dat demisia din cauza unei directoare idioate nou venita (aprox. 7 luni) si a unei managere care crede ca le stie pe toate. Totusi daca vrei sa incerci iti recomand sa alegi un kfc care nu este situat intr-un Mall.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre:

Comentarii: