„Cum este posibil ca aceasta persoana sa ramana in functie in Romania?”. Lovitura pentru Dragnea in Parlamentul European, de unde nu se astepta

politica

Europarlamentarul Ana Gomes, membra in grupul socialistilor, in care se afla si PSD, a avut un discurs foarte dur la adresa lui Liviu Dragnea in cadrul dezbaterii din Parlamentul European privind amenintarile la adresa statului de drept din Romania.

„Am fost in Romania anul trecut. Ma doare sa vad ca astazi avem un proiect de lege sustinut de Senatul Romaniei care reduce spatiul de expunere al societatii civile. OLAF a tras concluzia ca seful PSD este responsabil pentru frauda cu fonduri europene. Eu citesc din nimic altceva decat din raportul OLAF, prezent pe site. Deci intrebarea mea fata de colegii din Romania este: cum este posibil ca aceasta persoana sa ramana in functie in Romania?”, a spus Ana Gomes.

Europarlamentarul portughez Ana Gomes mai fost in Romania in noiembrie 2017. In calitate de vicepresedinte al Comisiei Panama Papers din Parlamentul European ea a spus atunci ca Portugalia a interzis complet actiunile la purtator, iar Romania poate face acelasi lucru, daca exista „vointa politica”. Ea mentiona ca lipsa acestei vointe este si motivul pentru care tarile membre UE nu au reusit sa lupte suficient de bine impotriva a ceea ce ascund actiunile la purtator.

„Nu este suficient sa interzici actiunile la purtator, pentru ca exista si firme care sunt detinute de alte firme, off-shore-urile, care bineinteles ca au aceste actiuni la purtator. De ce a facut Portugalia acest lucru, de ce a luat aceste masuri? Pentru ca a simtit ca este nevoie de astfel de masuri daca ne dorim sa punem in aplicare directiva care lupta impotriva spalarii banilor”, a spus Gomes la dezbaterea organizata de RoAction, „Romania la vedere” Actiunile la purtator – sursa de devalizare a fondurilor publice”.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

 

Comentarii: