externe

Cum eu „eliberat” rusii Mariupolul: Ucrainenii care li se opun sunt torturati, executati sau condamnati la ani grei de inchisoare

Voluntarii si oficialii ucraineni care refuza sa colaboreze cu autoritatile ruse din orasul Mariupol, ocupat de fortele ruse, si din satele din apropiere, sunt inchisi si executati, anunta Primaria orasului.

Primarul Mariupolului, Vadim Boicenko, a declarat ca „o falsa instanta a RPD (autoproclamata Republica Populara Donetk) l-a condamnat pe primarul satului Azov la 10 ani de inchisoare, iar cel putin un functionar public a fost executat prin impuscare.

Zeci de voluntari, care au ajutat la evacuarea locuitorilor si au incercat sa livreze hrana si apa in orasul asediat timp de doua luni, sunt inchisi in inchisoarea Olenivka, mai precizeaza Primaria Mariupolului, citata de BBC, potrivit News.ro.

„O judecatoare ucraineana asteapta, de asemenea, un verdict din partea unei republici false. Exista stiri potrivit carora a fost torturata”, se adauga in comunicatul Primariei.

Intre timp, Petro Andriuscenko, un consilier al primarului Mariupolului, a scris pe contul de Telegram ca ocupantii rusi au incercat sa accelereze procesul de distribuire a pasapoartelor rusesti in Mariupol.

El a citat „surse” care sustin ca Ministerul Migratiei din Republica Populara Donetk a instruit autoritatile instalate de Moscova in oras sa gaseasca spatii unde rezidentii vor prezenta documentele pentru obtinerea pasapoartelor rusesti.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

Alianta AUR-Piedone la Primaria Capitalei, anunta Simion. Piedone este deja puternic promovat de reteaua de propaganda a AUR

Presedintele AUR, George Simion, a anuntat, marti seara, la Realitatea Plus, realizarea unei aliante a…

2 ore ago

Robu (PNL), sustinut de PSD la Primaria Timisoarei: „Nu putem fi talibani, nu mai sunt ideologiile atat de separate una de alta”

Candidatul agreat de coalitia de la guvernare pentru Primaria Timisoara, liberalul Nicolae Robu, a vorbit…

6 minute ago

Florin Roman: „Mergem cu PSD la Bucuresti si contra primarilor USR. In rest, ne batem cu PSD sau mai ales cu PSD”

Deputatul PNL Florin Roman, coordonatorul campaniei pentru alegerile locale,  anunta in primul sau mesaj catre…

9 minute ago

Un site independent din Belarus a identificat agenti ai FSB prezenti in sala de concerte de la Crocus City Hall chiar in momentul atacului terorist

Jurnalistii publicatiei independente belaruse Nexta, cei care au atras atentia pentru prima data asupra prezentei…

9 ore ago

Marian Vanghelie: „Piedone are vreo 20 de membri de familie in primarie, ii cunosc pe toti. Pe fiul lui il stiu de mic”

Marian Vanghelie, fost primar al Sectorului 5 si un apropiat al lui Cristian Popescu Piedone,…

15 ore ago

Accident in Pasajul Unirii. Un motociclist a intrat in peretele pasajului. Conducatorul si pasagera, raniti

Traficul rutier este restrictionat marti seara in Pasajul Unirii din Capitala, pe sensul de mers…

15 ore ago