Cum ii executa Kovesi pe „sarmanii” de la Antena 3: „Radu Tudor a realizat 8.500 de euro lunar in 2014“

news

Vedetele Antena 3, condamnate in prima instanta la plata a 250.000 de lei pentru calomniile la adresa Laurei Codruta Kovesi, s-au plans ca suma este prea mare. In replica, sefa DNA a venit cu dovezi privind salariile pe care le incaseaza calomniatorii din slujba lui Voiculescu.

Cei care trebuie sa scoata banii pentru calomnii sunt Mihai Gadea, Radu Tudor, Razvan Savaliuc, Bianca Nae si Mugur Ciuvica. Aacestia au acuzat-o pe KOvesi, in emisiunea „Sinteza zilei“, din data de 19 iunie 2014, ca ar fi dispus musamalizarea anchetei in dosarul Bercea Mondial – Mircea Basescu.

Condamnati la plata a 250.000 de lei, cei cinci au facut contestatie iar procesul se judeca acum la Curtea de Apel Pitesti. Acuzatii s-au plans de faptul ca suma, raportata la salariul mediu pe economie pe 2015, este exagerata.

Conform Adevarul,  sefa DNA a venit cu contraargumente in concluziile depuse la dosar: „Motivatia apelantilor, potrivit careia ‘obligarea la plata in solidar a sumei de 250.000 lei ar scoate in evidenta nelegalitatea si netemeinicia acestei hotarari’, nu constituie un argument de desfiintare a hotararii atacate, cu atat mai mult cu cat aceasta apreciere are in vedere raportarea la valoarea salariului mediu pe economie in 2015 si nu la faptele reprobabile ce constituie izvorul sanctiunii civile“.

Sefa DNA face referire si la veniturile jurnalistilor de la Antena 3 in argumentatia sa: „Regretabila este si incercarea de victimizare sub aspect financiar a apelantilor, in conditiile in care s-a demonstrat nivelul incasarilor din publicitate realizate de emisiunile amintite, iar nivelul castigurilor financiare ale apelantilor-parati se situeaza la un nivel superior exagerat in raport cu salariul mediu pe economie in anul 2015, respectiv suma de 1.706 lei. Diverse articole de presa demonstreaza cu inscrisuri oficiale (declaratii de avere) nivelul veniturilor realizate de jurnalistii postului Antena 3 – exemplu jurnalistul Radu Tudor, pentru care se arata ca, din contractele cu Antena 3, a realizat in 2012 – 6.500 euro/luna, in 2013 – 7.000 euro/luna, in 2014 – 8.500 euro/luna, respectiv suma de 37.412 lei/lunar, cu un venit anual de 448.335 lei“.

 

La instanta din Arges au avut loc deja doua termene, unul in iunie 2016, iar celalalt in septembrie 2016.

Urmatorul a fost stabilit pentru data de 9 noiembrie.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

 

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: