Cum il apara Chirica pe Ciuca: „Abia ne-am gasit linistea. Eu am doua lucrari de doctorat terminate, dar nu le-am predat”

politica

Primarul Iasiului, Mihai Chirica, sustine ca tema acuzatiilor de plagiat la adresa premierului Ciuca este „o interventie subversiva la securitatea statului roman”, in conditiile in care suntem intr-o criza energetica majora, iar Europa „vuieste de sutele de mii de soldati care stau la granita Ucrainei”. „Tanti Lenuta din comuna Costuleni este extrem de afectata si plange in hohote ca nu intelege de ce in lucrarea de doctorat sunt niste paragrafe preluate dintr-o alta lucrare de doctorat care vorbeste de strategia de aparare a tarii”, a sustinut, ironic, Chirica.

„Este o interventie subversiva la securitatea statului roman sa incerci sa introduci batul prin gard cand abia ne-am gasit linistea si abia am reusit sa detensionam situatia populatiei Romaniei. Abia am reusit sa ne punem cu picioarele pe pamant cu o guvernare serioasa si a venit bomba atomica, Hiroshima 3. Este o maniera cel putin subversiva de a distrage atentia opiniei publice de la problemele care chiar conteaza”, a declarat, miercuri, intr-o conferinta de presa, primarul Mihai Chirica.

El a explicat ca suntem intr-o criza energetica majora, iar premierul a gasit solutii exact cu o zi inainte sa apara articolul cu doctoratul.

„S-a luat masura detensionarii populatiei prin scaderea valorilor de referinta la energia electrica si la gaz prin scaderea majora a preturilor de facturare la populatie prin asumarea unei compensari de peste trei miliarde de lei pentru a trece de aceasta iarna. Pai ganditi-va ca sala sporturilor pe care o visam la Iasi costa sub 250 de milioane de lei. Pai faceam 11 sali de sport de talia celei de la Iasi se vor consuma numai pe aceste compensari. In conditiile in care avioane militare trec in permanenta in spatiul aerian pe zonele de granita si nu numai, iar toata Europa vuieste de sutele de mii de soldati care stau la granita Ucrainei, noi am scos subiectul bomba, catastrofal”, a afirmat edilul iesean.

Primarul Chirica a mai afirmat, pe un ton ironic, ca „tanti Lenuta din comuna Costuleni este extrem de afectata si ca ea plange in hohote ca nu intelege de ce in lucrarea de doctorat sunt niste paragrafe preluate dintr-o alta lucrare de doctorat care vorbeste de strategia de aparare a tarii”.

„Cei care au analizat aceasta lucrare daca au inteles macar 10 la suta din continutul acelei lucrari… Eu, la nivelul meu intelectual, banui ca nu m-as fi bagat chiar daca am trecut un pic si printr-un stagiu militar. Eu am doua lucrari de doctorat terminate, am toate sustinerile, toate referatele, dar nu le-am predat. Nu am vrut sa am tema de campanie doctoratul lui Chirica si am abandonat si a doua oara. O sa fac doctoratul cand ma las de politica si o sa trec in bibliografie pe cine vreau eu, de cate ori vreau eu, in toate solurile si parasolurile unei teze”, a afirmat Chirica.

Primarul Iasiului considera ca „domnului general Ciuca nu ii lipsea lucrarea de doctorat si ca avea toate abilitatile din lume sa-si faca treaba bine si fara aceasta lucrare”.

Totodata, Chirica l-a atacat pe liderul USR Dacian Ciolos, dupa ce acesta din urma a cerut demisia lui Nicolae Ciuca din fruntea guvernului in urma acuzatiilor de plagiat.

„Inainte de a-i cere presedintele USR, domnul Ciolos, demisia domnului premier Ciuca, i-as reaminti cam cate vizite facea in prezenta mea la Comitetul Executiv PSD in perioada cand era la guvernare si cam cu ce ganduri pleca de acolo”, a declarat Mihai Chirica, citat de news.ro.

Teza lui Nicolae Ciuca, in baza careia a devenit doctor in Stiinte militare in 2003, include continut plagiat in cel putin 42 de pagini din totalul de 138, relateaza Press One.

In replica, premierul a transmis ca teza sa de doctorat este rodul cercetarii stiintifice din anii de studii doctorale si reflecta munca depusa. Premierul Nicolae Ciuca a anuntat, marti, printr-un punct de vedere oficial, ca solicita analizarea lucrarii sale de doctorat de catre Comisia de Etica a UNAp – Institutia Organizatoare de Studii de Doctorat in care s-a sustinut teza de doctorat care are un pronuntat caracter specific domeniului Stiinte Militare. „Acuzatiile publice nu se pot sustine stiintific in niciun fel, fapt ce poate fi dovedit si de raportul oricarei metodologii de depistare a similitudinii, corect si profesionist utilizata”, a mai spus premierul.

Presedintele Klaus Iohannis considera ca este „corecta si necesara decizia premierului Nicolae Ciuca de a solicita analizarea tezei sale de doctorat de catre Comisia de Etica a UNAp, orice demers menit sa clarifice suspiciunile formulate in spatiul public fiind binevenit”, intr-un raspuns al Administratiei Prezidentiale.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: