Cum il apara nevasta senatoare pe Buzatu. Sursa mormanului de bani: „Se ducea la prasit, la strans fan”

politica

Senatoarea PSD Gabriela Cretu, nevasta baronului Dumitru Buzatu, a sustinut ca presedintele CJ Vaslui este om gospodar, care detine o ferma, astfel s-ar putea explica prezenta sumei de 1,15 de milioane de lei in portbagajul sau.

Intrebata la Digi24 despre averea uriasa detinuta de „bugetarul” Dumitru Buzatu, senatoarea Gabriela Cretu a declarat: „Eu nu verific declaratia presedintelui Consiliului Judetean… Nu e bugetar, are o ferma…Totul e public. Eu cred ca sunt in mod legal obtinute. Stiu ca se ducea la prasit, la strans fan. Dar nu vad de ce ma intrebati pe mine, repetati aceeasi eroare… Eu cred ca sunt legale, pana la proba contrarie”.

„Eu oricum eram despartita de el si am tinut sa clarificam totul ca sa nu mai trimitem de la unul la altul declaratii de avere”, a mai sustinut Cretu.

Cretu a fost suspendata din partid, sambata dimineata, de conducerea PSD. Ea s-a plans ca nimeni nu a anuntat-o.

„Eu ce am facut? De ce sunt condamnata? M-au suspendat pe mine din partid ca vorbesc mult si ii critic, dar asta e altceva. Suspendarea mea este total nedreapta. Nu stiu care este motivatia. Voi contesta decizia la Comisia de integritate. De ce sa fiu eu suspendata din partidul la care am construit timp de 33 de ani, in care am muncit, am condus campanii, am castigat cinci campanii”, a declarat Gabriela Cretu.

Senatoarea PSD a vorbit si despre demisia fiului ei si al lui Buzatu, Tudor Buzatu, din functia de secretar de stat.

„Tudor si-a dat demisia, e o victima absoluta. Hai sa zicem ca Tudor si-a dat demisia ca lucra cu el, cu premierul, este executiv. A fost o demisie de onoare, nu fiindca ar fi avut vreun motiv”, a sustinut Gabriela Cretu.

Conducerea PSD a votat, sambata dimineata, ca Dumitru Buzatu sa fie exclus din partid. In fruntea PSD Vaslui a fost numit interimar europarlamentarul Dragos Benea. Procurorii DNA vor sa il aresteze preventiv pe Buzatu.

De asemenea, nevasta lui Buzatu, senatoarea Gabriela Buzatu, a fost suspendata din partid, iar fiul lui Buzatu, Tudor Buzatu, a fost pus sa isi dea demisia din functia de secretar de stat la Secretariatul General al Guvernului.

Valoarea contractului de pe urma caruia Buzatu a luat spaga este de 12.337.089 lei si vizeaza reabilitarea si modernizarea unor drumuri din judet. Omul de afaceri caruia i s-au cerut banii este din Cluj.

Procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie – Serviciul teritorial Iasi au informat ca s-a dispus retinerea pentru 24 de ore, incepand cu data de 23 septembrie, in calitate de inculpat, a presedintelui Consiliului Judetean Vaslui, Dumitru Buzatu, pentru luare de mita, in cauza cerandu-se arestarea preventiva.

„In perioada 8 mai – 7 septembrie, inculpatul Buzatu Dumitru (…) ar fi pretins de la un om de afaceri (martor in cauza) sume de bani, reprezentand un procent de 10% din valoarea unui contract de achizitie publica pe care acesta din urma il incheiase cu Consiliul Judetean Vaslui si care avea ca obiect reabilitarea si modernizarea unor drumuri din judetul Vaslui, astfel incat contractul sa se deruleze in bune conditii (plata facturilor). In context (…), la data de 22 septembrie, inculpatul Buzatu Dumitru ar fi primit suma de 1.250.000 lei, ocazie cu care s-a procedat la constatarea infractiunii flagrante. Inculpatului Buzatu Dumitru i s-au adus la cunostinta calitatea procesuala si acuzatiile, in conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedura penala”, precizeaza DNA, intr-un comunicat de presa.

Conform sursei citate, presedintele CJ Vaslui urmeaza sa fie prezentat Tribunalului Vaslui cu propunere de arestare preventiva pentru 30 de zile.

In cauza, procurorii beneficiaza de sprijin din partea Directiei Generale Anticoruptie si din partea Inspectoratului General al Jandarmeriei Romane.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: