Cum il apara propaganda pe Mircea Beuran: „Procurorul sa ii opereze pacientii. Procurorii DNA sunt retardati sever”

politica

Mirel Curea, redactor sef adjunct la Evenimentul Zilei, ii ataca dur pe procurorii DNA care au indraznit sa il retina si sa solicite arestarea preventiva a lui Mircea Beuran. EVZ este patronat de Dan Andronic, care este trimis in judecata de DNA.

„Sa se duca procurorul ala de la Urziceni si sa ii opereze pacientii, pentru ca un chirurg de talia lui Beuran are sute de pacienti deja planificati. Am o vasta experienta cu aceste comunicate ale DNA, comunicate care au toate un numitor comun – retardul sever”, a declarat Mirel Curea la Antena 3.

„Mircea Beuran a luat mita intr-o cutie de 35 RON. Este detaliul care trebuie sa fie convingator pentru prosti. Nu au nicio proba solida, au niste prostii. Mai mult decat atat, procurorii spun ca Beuran este un adevarat pericol. Asa este! Este un mare pericol pentru Ordonanta pe sanatate!

Mare greseala ca judecatorii l-au plasat in arest la domiciliu, ca de acolo tot mai poate vorbi, in arest nu putea sa ii lamureasca pe oameni ca se pregateste un tun de sute de milioane de euro care ii va omori pe romanii saraci. Despre asta este vorba”, a mai sustinut Curea.

Citeste si: Mircea Beuran, gest de mafiot cand a primit spaga de 10.000 euro. Dezvaluiri din referatul DNA

Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie precizeaza, in referatul prin care au cerut arestarea preventiva a medicului Mircea Beuran, ca masura se impune pentru a se putea preveni savarsirea unei alte infractiuni de catre acesta, date fiind functiile pe care le detine, dar si pentru ca exista riscul sa influenteze martorii din dosar.

„In concret, masura arestarii preventive este necesara in scopul asigurarii bunei desfasurari a procesului penal, intrucat exista riscul ca inculpatul sa interactioneze cu alte persoane implicate in cauza (martori) si sa incerce sa ii influenteze pe acestia. De asemenea, exista riscul ca inculpatul sa stearga urmele infractiunii si/sau sa ascunda mijloace de proba. Se va observa ca inculpatul este o persoana deosebit de influenta in domeniul medical si universitar si, drept urmare, isi poate exercita aceasta influenta asupra diferitelor persoane care au cunostinta despre savarsirea faptelor sau care sunt implicate in savarsirea acestora”, mentioneaza procurorii anticoruptie in referat.

Potrivit DNA, arestarea preventiva este proportionala cu gravitatea acuzatiei, avand in vedere functiile importante pe care le detine.

„Masura arestarii preventive se impune si in vederea prevenirii savarsirii unei alte infractiuni de catre inculpat, date fiind functiile pe care le detine, persoana inculpatului fiind pretabila, astfel cum rezulta si din interceptari, la savarsirea unor noi fapte de coruptie. In egala masura, masura arestarii preventive este proportionala cu gravitatea acuzatiei, avand in vedere ca inculpatul detinea/detine importante calitati si functii publice, iar prin exemplul sau si prin practica pe care o promoveaza, decredibilizeaza sistemul medical si universitar si altereaza valorile care ar trebui sa guverneze acest domeniu”, precizeaza procurorii anticoruptie.

Tribunalul Bucuresti a respins, vineri, cererea DNA de arestare preventiva a chirurgului Mircea Beuran, insa instanta a decis ca acesta sa fie plasat in arest la domiciliu, intr-un dosar in care este acuzat de DNA ca a primit o mita de 10.000 de euro pentru a-i aranja unui alt medic ocuparea unui post de asistent universitar la Universitatea de Medicina si Farmacie „Carol Davila” Bucuresti.

Decizia instantei nu este definitiva.

Potrivit DNA, la data de 18 decembrie 2018, Mircea Beuran, in calitate de presedinte al Senatului Universitar, director al Departamentului 10 Chirurgie, sef al Disciplinei Chirurgie Generala, conducator de doctorat si profesor universitar chirurgie generala in cadrul UMF „Carol Davila”, a acceptat si primit de la un medic intr-o unitate spitaliceasca din Bucuresti (martor in cauza) suma de 10.000 euro, in legatura cu indeplinirea unor acte ce intrau in indatoririle sale de serviciu.

Concret, Beuran este acuzat ca a primit banii respectivi atat pentru a propune in cadrul UMF „Carol Davila” scoaterea la concurs a unui post de asistent universitar in specialitatea chirurgie generala, pe o perioada determinata, cat si pentru a asigura castigarea acestui concurs de catre medicul care i-a dat mita.

Procurorii noteaza ca, pana in prezent, postul respectiv nu a fost scos la concurs.

Mai mult despre: ,


Comentarii: