Cum il saboteaza Rafila pe seful lui, Ciolacu. Anunta ca al treilea val apare in luna martie, chiar cand Ciolacu vrea sa fie alegerile parlamentare

politica

Presedintele Societatii Romane de Microbiologie, profesor doctor Alexandru Rafila, candidat din partea PSD la Camera Deputatilor, crede ca este foarte posibil sa apara al treilea val de infectari cu noul coronavirus in lunile februarie-martie, dar ca depinde de masurile de sanatate publica si de masurile individuale de protectie daca acesta va fi mai mare sau mai mic.

„Acest tip de infectii virale, boli infectioase cu transmitere pe cale respiratorie, evolueaza in valuri, fie ca discutam de gripa, fie ca discutam despre infectia cu noul coronavirus fata de care nu avem imunitate. Exista cam 90%, poate putin sub 90%, din populatia Romaniei care nu a trecut prin infectie, deci masa receptiva e foarte mare. Asa ca in mod natural se intampla un ciclu de progres al transmiterii si de regres al transmiterii, generat pe de o parte de masurile de sanatate publica, generat de masurile pe care le ia fiecare individ, dar oamenii obosesc, masurile de sanatate publica se relaxeaza si exista o astfel de evolutie in valuri.

Am vazut ca dupa valul din primavara urmeaza acesta al doilea, care tinde sa atinga niveluri mult mai mari decat cel din primavara, dar acest val a gasit sistemele de sanatate sau majoritatea sistemelor de sanatate mult mai bine pregatite. Este foarte posibil sa apara un alt val, probabil in lunile februarie-martie, dar ramane de vazut daca amplitudinea lui va fi mai mare sau mai mica. Aici cred ca ar trebui sa dam raspunsuri”, a declarat Alexandru Rafila, intr-o conferinta de presa sustinuta la sediul PSD Mures, citat de Agerpres.

Alexandru Rafila crede ca amplitudinea noului val va depinde foarte mult de modul in care autoritatile si societatea se vor pozitiona, astfel incat lucrurile sa nu fie scapate de sub control in Romania, din punct de vedere al sanatatii si al functionarii societatii in ansamblul ei.

Marcel Ciolacu si liderii PSD au incercat insistent sa amane alegerile parlamentare pana in luna martie 2021.

Mai mult despre: ,

Comentarii: