Cum justifica Moscova retragerea rusinoasa din Liman: „Inamicul a adus rezerve si a continuat ofensiva. A avut o superioritate semnificativa in forte si mijloace”

externe

Ministerul rus al Apararii a anuntat sambata ca ‘si-a retras’ trupele din orasul Liman, un important nod feroviar din estul Ucrainei, pe care soldati ucraineni il ‘incercuisera’ in ultimele ore.

„Amenintate sa fie incercuite, trupele aliate au fost retrase din Liman spre linii mai favorabile”, a indicat Ministerul Apararii intr-un comunicat.

Moscova a mai spus ca Ucraina a avut „o superioritate semnificativa in forte si mijloace”. Ministerul rus al Apararii a declarat ca fortele sale au ucis peste 200 de soldati ucraineni in 24 de ore si au distrus 14 vehicule blindate.

„In ciuda pierderilor suferite, avand o superioritate semnificativa in forte si mijloace, inamicul a adus rezerve si a continuat ofensiva”, a declarat purtatorul de cuvant, citat de BBC.

Liman este primul oras din regiunea Donetk care a fost recucerit de armata ucraineana de cand regiunea a fost declarata ieri anexata de Rusia.

Orasul Liman, aflat in regiunea Donetk, a fost eliberat sambata de fortele Ucrainei, la scurt timp dupa ce fusese complet incercuit. Un steag ucrainean a fost arborat la intrarea in oras.

Andrii Yermak, seful cancelariei presedintelui Ucrainei, a postat un videoclip cu luptatorii ucraineni la intrarea in Liman.

„La 1 octombrie, vom desfasura drapelul nostru national si il vom instala pe pamantul nostru din Liman. Ucraina va invinge!”, a scris Yermak.

Recucerirea Limanului de catre ucraineni a fost confirmata si de surse din Rusia, anunta jurnalistul Christo Grozev.

In acelasi timp, videoclipuri cu aparatorii ucraineni in Liman se raspandesc deja pe retelele de socializare. Ucrainenii sunt fericiti ca „Liman se intoarce in sfarsit acasa”.

Mai mult despre: ,

Comentarii: