Cum justifica Rares Bogdan eventuala coalitie cu PSD: „Si in Knesset, partidul arabilor a stat de vorba cu partidul fundamentalistilor israelieni”

politica

Prim-vicepresedintele PNL, Rares Bogdan, a sustinut joi, inainte de intalnirea cu delegatia PSD, ca PNL va face coalitie cu PSD daca „aritmetica parlamentara” nu permite o alianta cu USR.

„Chiar daca mi-e greu sa stau de vorba cu cei din PSD, nu ascund asta, majoritatile parlamentare sunt aritmetica. Vom sta de vorba pe fiecare subiect. Prima optiune ramane USR daca aritmetica parlamentara va permite”, a sustinut Rares Bogdan.

El a incercat apoi sa justifice o eventuala alianta cu PSD oferind exemple din Germania si Israel: „Asa cum au stat de vorba CDU si SPD in Germania dupa 40 de ani de razboi, asa cum in Knessetul israelian au stat de vorba partidul arabilor si partidul fundamentalistilor israelieni”.

Rares Bogdan a mai spus ca PNL nu renunta la postul de prim-ministru.

Presedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat, joi, ca merge la negocierile cu PNL cu masurile pe care social-democratii le considera urgente, reiterand ca PSD va avea o propunere de premier la consultarile de la Palatul Cotroceni.

„La aceasta intalnire o sa mergem cu programul de guvernare, o sa mergem cu masurile pe care consideram noi ca trebuie luate urgent si chiar suntem optimisti ca trebuie sa venim cu o solutie si romanii noi consideram ca s-au saturat de clasa politica, fara sa aiba nicio solutie pana la acest moment”, a spus Ciolacu, la sediul PSD.

Intrebat daca va merge si cu propunerea PSD de premier la aceste discutii, Ciolacu a raspuns: „Noi vom merge cu propunere de premier la Cotroceni, asa este constitutional”.

Intrebat cum crede ca vor evolua discutiile, in contextul in care presedintele Klaus Iohannis le-ar fi transmis liberalilor ca propunerea de prim-ministru trebuie sa vina de la PNL, Ciolacu a raspuns: „Nu cunosc aceste detalii. Cu functia de premier mergi la Cotroceni, la consultari”.

De asemenea, liderul PSD a spus ca discutiile cu PNL au vizat masurile urgente.

„Nu am avut nicio discutie despre nicio functie, toate discutiile au fost pe masurile urgente care trebuie luate”, a afirmat Ciolacu.

Chestionat ce va face daca presedintele Klaus Iohannis va desemna un premier de la PNL, Ciolacu a precizat: „Sunt ferm convins ca si eu si domnul Iohannis vom respecta Constitutia Romaniei”.

„Consider ca si noi si domnul presedinte suntem obligati sa respectam Constitutia”, a mai spus presedintele PSD.

Mai mult despre:

Comentarii: