Cum l-a schimbat pandemia, in numai un an, pe un asistent medical la ATI in Madrid: „Nu va puteti imagina schimbarea interioara”

externe

Postare virala in Spania a unui asistent medical la unitatea de terapie intensiva a unui spital din Madrid. Victor Aparicio a aratat intr-un mesaj pe Twitter cum l-a schimbat, fizic, pandemia in numai un an.

„Un an separa aceste doua imagini. Cred ca schimbarea exterioara este evidenta. Nu va puteti imagina schimbarea interioara”, a scris Victor Aparicio pe Twitter marti, atasand doua fotografii: prima cu par complet negru si barba, iar a doua cu tot parul incaruntit.

„Se pare ca au trecut decenii. Imi amintesc foarte bine. Astazi m-am trezit cu cosmaruri”, a mai spus el pe Twitter.

Victor Aparicio lucreaza la spitalul Gregorio Maranon din Madrid si este purtatorul de cuvant al Asociatiei lucratorilor esentiali din domeniul sanatatii.

O noua lege adoptata in Spania prevede purtarea obligatorie a mastii inclusiv in aer liber pe intreg teritoriul tarii, masura care pana in prezent era lasata la latitudinea autoritatilor regionale din fiecare comunitate autonoma.

Conform actului normativ care a intrat in vigoare acu o saptamana, masca este obligatorie pentru persoanele cu varste de la sase ani in sus chiar si atunci cand poate fi respectata distanta de siguranta de 1,5 metri, recomandata de autoritatile spaniole ca masura de prevenire a raspandirii Covid-19. Fac exceptie doar sportivii si persoanele care sufera de anumite afectiuni respiratorii.

In unele regiuni, precum cea a capitalei Madrid, masca era deja obligatorie inclusiv in spatiile publice, in timp ce de exemplu in provincia Castellon o persoana care merge singura pe strada nu era obligata sa poarte masca.

De asemenea, amenzile pentru nepurtarea mastii, pana in prezent de circa 100 de euro, pot ajunge la sume cuprinse intre 601 si 30.000 de euro daca aceasta fapta este considerata o infractiune grava.

Mai mult despre: ,

Comentarii: