Cum l-a ajutat „gasca din Videle” de la MAI pe Liviu Dragnea sa isi rezolve problema cu actiunile la purtator. Dezvaluiri scandaloase ale unui senator

politica

Senatorul PNL Florin Citu sustine ca, in urma investigatiilor jurnalistice care au demonstrat ca Liviu Dragnea are actiuni la purtator la compania Tel Drum, nicio institutie a statului nu a spus ca exista un proiect de lege care sa reglementeze aceste actiuni. El mai afirma ca nu a spus nimeni nimic deoarece Oficiul de Prevenire si Combatere a Spalarii Banilor (OPCSB) este in subordinea Ministerului de Interne, “adica in subordinea gastii de la Videle”.

“Anul trecut a fost un scandal imens in Romania cu actiunile la purtator, Liviu Dragnea avea actiuni la purtator la compania Tel Drum. Jurnalistii de investigatii au demonstrat ca Liviu Dragnea era actionar la aceasta companie. In acel moment, nicio institutie a statului nu a venit sa spuna ca exista un proiect de lege care reglementa actiunile la purtator. De ce n-a venit nimeni sa spuna atunci nimic? Pentru ca Oficiul de Prevenire si Combatere a Spalarii Banilor este in subordinea Ministerului de Interne, adica in subordinea gastii de la Videle. De aceea n-a venit nimeni sa spuna nimic”, spune Citu intr-o inregistrare video postata pe contul sau de Facebook.

Acesta sustine ca lui Dragnea i s-a permis sa isi rezolve aceasta problema cu actiunile la purtator.

“Si ce au facut? Au stat deoparte. I-au permis lui Liviu Dragnea sa-si rezolve problema cu actiunile la purtator si acum vin cu legea care reglementeaza actiunile la purtator si cum pot fi acestea folosite in economie. Trebuie sa stiti cu totii acest lucru si cum a scapat Liviu Dragnea de aceasta situatie”, a adaugat senatorul, citat de news.ro.

Senatul a respins pe 5 februarie, cu 61 de voturi „pentru” si 23 de voturi „impotriva”, propunerea legislativa a USR pentru modificarea si completarea Legii nr. 98/2016, prin care firmele cu actiuni la purtator sa nu poata participa la licitatiile publice. Initiatorii au spus, la momentul depunerii proiectului, ca scopul lui este ca „firmele capusa si neperformante controlate de baronii PSD care au jefuit statul in ultimii ani sa ajunga falimentare”.

Potrivit textului legislativ, se interzice atribuirea prin procedura simplificata a contractelor de achizitie publica/acordurilor-cadru catre operatorii economici emitenti de actiuni la purtator sau de alte titluri de participare la purtator, precum si participarea la concursurile de solutii prin aplicarea unor proceduri simplificate a operatorilor economici emitenti de actiuni la purtator sau de alte titluri de participare la purtator.

„Actiunile la purtator sunt una dintre metodele larg folosite in activitatile ilegale de spalare a banilor, intrucat anonimitatea proprietarului actiunilor face imposibila verificarea eventualelor conflicte de interese sau situatii de trafic de influenta”, anunta USR pe 5 august 2017.

De asemenea, acestia spuneau ca: „Tel Drum SA, societate cu actiuni la purtator, a avut in ultimii 5 ani peste 100 de contracte cu fonduri publice conform SEAP. Acestea sunt doar cele verificabile, dar pot exista si contracte mai mici sau mai vechi care nu au trecut prin SEAP. In urma dezvaluirilor recente ale jurnalistilor de la Rise Project, exista suspiciunea ca detinatorul actiunilor la purtator din societatea Tel Drum SA ar fi chiar Liviu Dragnea, ceea ce ar fi foarte grav deoarece ar putea pune sub semnul semnul intrebarii legalitatea modului in care aceasta societate a obtinut contractele cu entitati administrative conduse direct sau prin interpusi ai liderului PSD. Tel Drum SA este o fosta regie autonoma aflata in proprietatea Consiliului Judetean Teleroman in perioada in care Liviu Dragnea era presedinte al acestei institutii”.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: