politica

„Cum l-am cunoscut pe Nicusor Dan”. Oana Gheorghiu: „Avem o sansa uriasa: de a avea un tandem de aur la PMB, Nicusor Dan & Vlad Voiculescu”

Oana Gheorghiu de la Asociatia „Daruieste Viata”, prin care este construit de la zero un spital in Bucuresti, relateaza cum l-a cunoscut pe Nicuosr Dan in urma cu 20 de ani. „Il votez pe Nicusor cu siguranta ca nu gresesc, ca va face treaba (nu minuni), ca va fi acel primar care va comunica transparent, chiar asa rarait si netalentat la ale vorbitului cum il considera lumea”, scrie Gheorghiu.

|L-am cunoscut pe Nicusor prin ’98. Fusese coleg de liceu cu o colega de-a mea de facultate si era proaspat intors din Franta. Prietena mea mi-l descria ca pe un tip genial, olimpic la matematica si cu doctorat la Sorbona. Eram un pic intimidata de personaj, ma gandeam ca nu prea voi avea ce sa discut cu unul care-o fi stat toata viata lui cu nasu’ in culegeri. In plus, ma asteptam sa apara un tip anost sau arogant sau amandoua la un loc si care sigur o sa strice tot vibe-ul de distractie al gastii J. Ce ti-e si cu stereotipiile astea, nu?

Nimic din ce-mi imaginasem eu despre olimpicul Nicusor nu s-a adeverit. A aparut un cap cu un par mare si cret, cu un zambet pana la urechi si cu un rarait natural, numai bun pentru integrarea in lumea franceza.

Niciun strop de aroganta, superioritate sau vreun piedestal de pe care sa ne priveasca. Nimic din toate astea. Mi-a placut de el din prima, era mereu vesel, vedea mereu partea buna a lucrurilor, nu facea deloc caz de scolile lui inalte, dar cel mai mult imi placea ca avea un simt al umorului extrem de dezvoltat, autoironic si cu povesti la care radeam de ne durea burta.

Stiu ca nu va vine sa credeti, ca Nicusor pe care-l stiti e serios, nu prea zambeste si nu comunica asa cum ar visa poporul. Asa e Nicusor, extrem de serios cand are lucruri serioase de facut, extrem de haios si vesel cand e vreme de relaxare. E cel mai perseverent om pe care-l stiu, cu o rabdare pe care am invidiat-o intotdeauna si, poate, cel mai pretios lucru, are rabdarea de a te asculta fara sa te intrerupa, indiferent daca esti sau nu de acord cu el. Nu se enerveaza niciodata, nici macar atunci cand ii dai replici tampite.

Au fost vreo doi – trei ani in care ne vedeam destul de des, apoi fiecare cu viata lui, copii, joburi, gasca s-a spart. Cred ca din anul 2000 sau 2001 ne-am mai intalnit doar de cel mult 10-12 ori, de cele mai multe ori pur intamplator. Ultima oara am schimbat cateva vorbe anul trecut, pe 1 decembrie, la receptia de la Cotroceni.

I-am urmarit de la distanta lupta pentru Bucuresti, am admirat determinarea si perseverenta lui, mai ales ca, acum 15 ani, putini oameni intelegeau cat de important e ce facea el. Acum am devenit cu totii un pic mai constienti ca Bucurestiul are nevoie de implicare… atunci parea doar nebunia unui baiat cu parul cret.

Scriu aceasta postare pentru ca mi se pare extrem de nedrept tot ce i se intampla lui Nicusor in campania pentru primarie. Ca i se arunca galeti de noroi in cap, intr-un mod revoltator, doar pentru ca „asa e politica”.

Scriu pentru ca asa cred ca e corect. Pentru ca stiu cum e sa intri in mod nedrept si nemeritat in malaxorul marsav al unor oameni pe care, poate, nu i-ai intalnit niciodata, care nu stiu mai nimic despre tine, dar, care, in numele luptei politice, n-au jena in a folosi presa obedienta, pentru a minti si manipula.

Nu mi-a cerut Nicusor sa scriu, nimeni din staff ul lui nu m-a contactat.

Scriu pentru ca nu, Nicusor nu merita toate astea, pentru ca e un om care a muncit enorm, avand un vis, acela de a face din Bucuresti o capitala europeana. E un om profund bun si cu siguranta cel mai bine pregatit candidat la primaria capitalei, din toate timpurile. Nicusor nu vine cu temele nefacuta. Daca e cineva care stie administratie publica, legislatie si bune practici el este. Nici macar tovarasu’ Basescu nu stie mai bine ca el, e doar mult mai bun la comunicare si stie sa hahaiasca pe placul electoratului.

E Nicusor un om perfect? Evident ca nu (pentru noi, oricum, nimeni nu e suficient de bun. Avem acest obicei de a fi extrem de exigenti cu candidatii buni si incredibil de toleranti cu hotii in functie). Nicusor nu comunica suficient de bine, desi, trebuie sa recunoastem, a facut progrese uriase din 2016 incoace, dar e omul care se bate de 15 ani pentru Bucuresti, care a reusit sa salveze parcuri si cladiri istorice, care a stat drept in ciuda tututror presiunilor.

Nicusor e un om onest, orice porecla ar incerca sa-i puna expertii in furt si manipulare, cei care stiu foarte bine ca in lipsa unor dovezi evidente, o porecla bine plasata e oricum mai mult ca nimic.

Avem o sansa uriasa: de a avea un tandem de aur la PMB, Nicusor Dan & Vlad Voiculescu. Nicio explicatie logica nu ar putea justifica ratarea unei asemenea sanse. Doar nepasarea noastra in antiteza cu mobilizarea lor, a celor care, de mai bine de 4 ani, au facut din Bucuresti o tejghea de distribuit vouchere, circ si contracte grase celor care ‘conteaza’. O tejghea de vreo 4 miliarde de euro, bani cu care Bucurestiul, azi, ar fi trebuit sa se invarta dupa soare.

Romanii voteaza mereu bunii comunicatori, nu bunii profesionisti. Poate ca e cazul sa schimbam ceva, sa incercam altceva, sa acordam incredere unui om care a reusit deja multe batalii pentru Bucuresti.

Il votez pe Nicusor cu siguranta ca nu gresesc, ca va face treaba (nu minuni), ca va fi acel primar care va comunica transparent, chiar asa rarait si netalentat la ale vorbitului cum il considera lumea.

Nu mergeti la vot? E dreptul vostru, dar sa asumati aceasta alegere atunci cand veti continua sa va uitati la jaful din primarie, stand blocati cu orele in trafic sau asteptand cu speranta sa vina apa calda”, a scris Gheorgiu pe Facebook.

Urmareste-ne si pe:
Lavinia Popa

Share
Published by
Lavinia Popa

Recent Posts

Franta: Momentul in care duba penitenciarului a fost atacata cu mitraliere Kalasnikov. Mafiotul „Musca” a reusit sa evadeze – Video

A aparut o prima inregistrare video a atacului in care au fost ucisi, marti, trei…

55 de minute ago

Gunoierii din Paris au intrat in greva. Ei cer un „bonus olimpic” si o crestere salariala

Aproximativ 400 de angajati de la salubrizare din Paris au intrat marti in greva, cerand…

4 ore ago

Bucurestean ucis in strada de doi indivizi, acestia l-au lovit cu batele. Medicii au incercat in zadar sa il resusciteze – Video

Trei indivizi s-au luat la bataie, pe Bulevardul Constructorilor din Bucuresti, langa Parcul Crangasi, starnind…

4 ore ago

Opt ceasuri ale lui Michael Schumacher s-au vandut la licitatie cu 4 milioane de franci elvetieni

Ceasuri apartinand lui Michael Schumacher, septuplu campion mondial de Formula 1, s-au vandut, marti, cu…

4 ore ago

Incendiu in Muntii Rodnei. Ard sase hectare de teren

Un incendiu a izbucnit, marti seara, in Muntii Rodnei, in apropiere de varful Toroioaga, informeaza…

4 ore ago