Cum le-a dat Iohannis sah-mat. Olguta a pierdut postul de ministru din cauza prostiei echipei lui Dancila

politica

Motivatia lui Iohannis in cazul respingerii propunerilor lui Dancila privind ministerele Dezvoltarii si Transporturilor arata ca presedintele a profitat de o scapare prosteasca a Guvernului in documentatia transmisa Cotroceniului. Guvernul se pare ca a uitat sa trimita documente din care sa reiasa ca Lia Olguta Vasilescu si Mircea Draghici sunt compatibili cu functia de ministru.

In scrisorile transmise, joi, lui Dancila, presedintele a invocat lipsa argumentelor de legalitate.

”Urmare adresei dumneavoastra nr. 5/6690 din data de 22 noiembrie 2018 precum si adreselor nr. 5/5864 si nr. 5/5865, ambele din data de 30 noiembrie 2018, prin care ati inaintat propunerea de numire in functia de viceprim-ministru, ministrul dezvoltarii regionale si administratiei publice a doamnei Lia-Olguta Vasilescu, respectiv de numire in functia de ministru al transporturilor a domnului Mircea-Gheorghe Draghici, ca urmare a propunerii de revocare/de constatare a vacantei functiei,

Vazand incidenta dispozitiilor art. 85 alin. (2) precum si ale art. 105 din Constitutie si tinand seama de jurisprudenta Curtii Constitutionale,

Constatand ca in propunerile transmise nu exista vreo mentiune cu privire la indeplinirea conditiilor de legalitate, iar din documentatia transmisa nu rezulta indeplinirea conditiilor prevazute de art. 105 din Constitutie si de art. 2 din Legea nr. 90/2001 privind organizarea si functionarea Guvernului Romaniei si a ministerelor pentru numirea in functia de membru al Guvernului,

Va aduc la cunostinta ca propunerile de numire in functia de membru al Guvernului, inaintate la data de 22 noiembrie 2018, respectiv 30 noiembrie 2018, nu fac dovada indeplinirii conditiilor de legalitate astfel incat sa li se poata da curs”, se arata in comunicatul Administratiei Prezidentiale.

Deputatul PSD Eugen Nicolicea a recunoscut ca guvernul a uitat sa includa conditiile de legalitate, insa a sustinut ca „lipsa invocarii conditiilor, nu inseamna lipsa acestora”.

„In realitate nu are niciun motiv, doar ca nu vrea. Colegii mei indeplineau toate conditiile. Eu, la mai multe emisiuni, am dat citate din articolul 2 din Legea 90. In cazul doamnei Lia Olguta Vasilescu, domnul Iohannis a invocat tardiv si a recunoscut ca a respins o prima propunere la Tranporturi, spunand ca nu e pregatita. Nu mai comentez. Prin acest fapt, certifica faptul ca, deja, la Ministerul Transporturilor, avem a doua propunere – domnul Draghici -, o propunere pe care nu are cum sa o mai respinga, decat pe conditii de legalitate, ceea ce n-a facut. Lipsa invocarii conditiilor, nu inseamna lipsa acestora.

In ceea ce o priveste pe doamna Lia Olguta Vasilescu, este a doua propunere in locul domnului Luafer si nici la dansa nu mai poate refuza, decat pe conditiile de legalitate neindeplinite. Din nou, adaug ca lipsa invocarii conditiilor nu inseamna lipsa acestora. Daca va aduceti aminte, niciodata nu s-a intamplat ce a zis domnul presedinte, pana acum. La nicio remaniere pe care a facut-o, nu a avut aceasta pretentie, care nu a aparut in niciuna din deciziile Curtii Constitutionale. Acum, ca sa isi motiveze refuzul de punere in aplicare a deciziei Curtii, mai inventeaza niste motive care sunt atat de subtiri incat nu stau in picioare”, a declarat Eugen Nicolicea, la Antena 3.

Mai mult despre: , ,

Comentarii: