Cum manipuleaza talibanii. Au intrat in Ambasada Cehiei, au gasit sticle de alcool, si au sustinut ca sunt in casa unui important lider anti-taliban

externe

Un nou exemplu al modului in care functioneaza propaganda talibana este prezentat de conrespondentul New York Times in Afganistan.

„Talibanii au intrat in ambasada Republicii Cehe din Kabul, au gasit depozitul de alcool al acesteia si au pretins in mod fals ca este casa lui Salahuddin Rabbani. Rabbani este un important lider politic antitaliban care a fugit din Kabul dupa prabusirea guvernului Ghani”, a informat jurnalistul.

Presedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a anuntat miercuri suplimentarea ajutorului umanitar acordat populatiei afgane cu 100 de milioane de euro, cu ocazia discursului privind starea Uniunii Europene sustinut miercuri in plenul Parlamentului European la Strasbourg.

”Suntem alaturi de poporul afgan. Alaturi de femeile si copiii afgani, de procurori, de jurnalisti si de aparatorii drepturilor omului. Ma gandesc mai ales la judecatoarele care stau acum ascunse, temandu-se de barbatii pe care i-au trimis la inchisoare. /…/. Si trebuie sa ii sprijinim in continuare pe toti afganii, atat pe cei ramasi in tara, cat si pe cei din tarile invecinate. Trebuie sa facem tot posibilul pentru a evita riscul real al unei foamete majore si al unui dezastru umanitar. /…/ Vom suplimenta ajutorul umanitar acordat populatiei afgane cu 100 de milioane de euro”, a spus von der Leyen.

Aceasta initiativa va face parte dintr-un nou pachet, mai amplu, de sprijin pentru poporul afgan, ce va fi prezentat in urmatoarele saptamani.

Evenimentele din Afganistan au fost un moment extrem de dureros pentru toate familiile celor si-au pierdut viata acolo, a spus in acest context sefa Comisiei Europene, adaugand ca ”trebuie sa reflectam asupra circumstantelor care au facut ca aceasta misiune sa se incheie atat de brusc pentru a ne asigura ca devotamentul lor nu va fi fost in zadar”. ”Sunt intrebari profund ingrijoratoare, la care aliatii vor trebui sa raspunda in cadrul NATO”.

”De aceea colaboram cu Secretarul General Jens Stoltenberg la elaborarea unei noi declaratii comune UE-NATO, care urmeaza sa fie prezentata inainte de sfarsitul anului”, a anuntat Ursula von der Leyen.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: