Cum ne face Ponta de RUSINE. O delegatie din Germania a REFUZAT sa il intalneasca pe premierul Romaniei

politica

O delegatie a Comisiei pentru Afaceri Europene din Parlamentul german (Bundestag), condusa de presedintele forului, Gunther Krichbaum, a ales sa nu solicite o intrevedere cu premierul Victor Ponta, deoarece acesta este urmarit penal si trimis in judecata.

„Nu am solicitat o intrevedere premierul Romaniei, Victor Ponta. Suntem de parere ca domnia sa trebuie sa stea de vorba cu alte institutii. Stiti ca premierul este urmarit penal si trimis in judecata”, a declarat la Bucuresti Gunther Krichbaum, citat de EurActiv.ro.

Krichbaum conduce o delegatie transpartinica a Comisiei de Afaceri Europene din Bundestag, care efectueaza o vizita la Bucuresti.

„Va amintesc ca presedintele german Christian Wulff si-a dat demisia inca din stadiul in care existau doar unele suspiciuni. E o chestiune de cultura politica si democratica. Vrem sa evitam distrugerea reputatiei unei functii”, a precizat Krichbaum, presedintele Comisiei din Bundestag.

„Stiu ca este un subiect sensibil. Pentru mine personal, premierul Ponta este nevinovat pana la decizia unui tribunal. Dar e nevoie ca justitia sa poata ancheta cum trebuie si fara rezerve. Criticam blocarea ridicarii iminutatii in Parlamentul Romaniei”.

„Imunitatea nu este privilegiul unui parlamentar, ci doar o protectie a libertatii parlamentului ca institutie. Poate unii sau altii ar trebui sa se gandeasca mai bine”, a mai spus Gunther Krichbaum.

Delegatia germana a avut intalniri, la Bucuresti, cu presedintele Iohannis, cu reprezentanti ai Curtii Constitutionale, DNA, BNR, Ministerului de Externe si ai societatii civile.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: