Cum o apara Orban pe noua sefa a TVR, Ramona Saseanu: „Am ramas neplacut surprins de reactia unora dintre jurnalisti”

politica

Presedintele PNL, Ludovic Orban, i-a luat apararea Ramonei Saseanu, noul director interimar al TVR dupa ce aceasta a fost ironozata ca a realizat un inerviu cu o vrajitoare.

„Doamna Saseanu a fost redactor in Departamentul minoritatilor nationale. In aceasta functie a organizat emisiuni in care a prezentat specificitatea fiecarei minoritati nationale care traieste in Romania si, normal, in privinta minoritatii rome a avut un astfel de interviu cu privire la o anumita caracteristica din zona minoritatii rome. Este director interimar, un om cu studii, un cu experienta in media, un om care poate sa gireze in conditii mai mult decat rezonabile interimatul acestei functii”, a declarat Ludovic Orban intr-o conferinta de presa sustinuta la Zalau.

„Doamna Saseanu este un om de media, care are aproape 20 de activitate in mass media, care a lucrat in ProTV, in TVR foarte multi ani, care e, practic, reprezentant al studioului Craiova. Propunerea este de interimat.

Sigur ca, dupa ce se va modifica legislatia (…), se va derula procedura efectiva de numire a Consiliului de Administratie si ulterior a presedintelui si a directorului general”, a mai spus Orban.

„Nu va pot spune in momentul de fata ce vom face, dar as spune ca am ramas neplacut surprins de reactia unora dintre jurnalisti referitor la doamna Saseanu si as spune ca conducerea, chiar interimara, a televiziunii nu este apanajul exclusiv al aparatului de la centru. Televiziunea romana inseamna toti jurnalistii din televiziunea romana, toti jurnalistii din studiourile teritoriale si cred ca poate sa fie interimar si un reprezentat al televiziunii care lucreaza intr-un studio teritorial. Televiziunea e nationala, e televiziunea Romaniei si nu vad de ce a fost privita…”, a adaugat liderul PNL.

Parlamentul a decis, marti, numirea Ramonei Saseanu in functia de director general interimar al Societatii Romane de Televiziune, la propunerea PNL.

PSD a anuntat ca va contesta la Curtea Constitutionala numirile interimare de la TVR si de la radioul public.

Mai mult despre: ,

Comentarii: