politica

Cum o apara Orban pe noua sefa a TVR, Ramona Saseanu: „Am ramas neplacut surprins de reactia unora dintre jurnalisti”

Presedintele PNL, Ludovic Orban, i-a luat apararea Ramonei Saseanu, noul director interimar al TVR dupa ce aceasta a fost ironozata ca a realizat un inerviu cu o vrajitoare.

„Doamna Saseanu a fost redactor in Departamentul minoritatilor nationale. In aceasta functie a organizat emisiuni in care a prezentat specificitatea fiecarei minoritati nationale care traieste in Romania si, normal, in privinta minoritatii rome a avut un astfel de interviu cu privire la o anumita caracteristica din zona minoritatii rome. Este director interimar, un om cu studii, un cu experienta in media, un om care poate sa gireze in conditii mai mult decat rezonabile interimatul acestei functii”, a declarat Ludovic Orban intr-o conferinta de presa sustinuta la Zalau.

„Doamna Saseanu este un om de media, care are aproape 20 de activitate in mass media, care a lucrat in ProTV, in TVR foarte multi ani, care e, practic, reprezentant al studioului Craiova. Propunerea este de interimat.

Sigur ca, dupa ce se va modifica legislatia (…), se va derula procedura efectiva de numire a Consiliului de Administratie si ulterior a presedintelui si a directorului general”, a mai spus Orban.

„Nu va pot spune in momentul de fata ce vom face, dar as spune ca am ramas neplacut surprins de reactia unora dintre jurnalisti referitor la doamna Saseanu si as spune ca conducerea, chiar interimara, a televiziunii nu este apanajul exclusiv al aparatului de la centru. Televiziunea romana inseamna toti jurnalistii din televiziunea romana, toti jurnalistii din studiourile teritoriale si cred ca poate sa fie interimar si un reprezentat al televiziunii care lucreaza intr-un studio teritorial. Televiziunea e nationala, e televiziunea Romaniei si nu vad de ce a fost privita…”, a adaugat liderul PNL.

Parlamentul a decis, marti, numirea Ramonei Saseanu in functia de director general interimar al Societatii Romane de Televiziune, la propunerea PNL.

PSD a anuntat ca va contesta la Curtea Constitutionala numirile interimare de la TVR si de la radioul public.

Urmareste-ne si pe:
Victor Gheja

Share
Published by
Victor Gheja

Recent Posts

Liderii PSD i-au cerut luni lui Firea sa candideze la Primaria Capitalei, in locul lui Cirstoiu: „PSD-istii nu-l mai vor neam pe Cirstoiu”

Liderii PSD i-au cerut luni Gabrielei Firea si lui Daniel Baluta, primarul Sectorului 4, sa…

59 de minute ago

Ciolacu zboara in Qatar cu avion inchiriat: „Costul acestei calatorii este de aproximativ 100.000 de euro”

Premierul Marcel Ciolacu pleaca marti in Qatar cu un Boeing 737 inchiriat de la TAROM,…

3 ore ago

Iranul s-a antrenat sa arunce in aer o baza israeliana care gazduieste avioane F-35, cu doar cateva saptamani inainte de atacul real

Cu doar cateva saptamani inainte de a lansa un atac fara precedent asupra Israelului, Iranul…

O oră ago

Elon Musk propune o mica taxa pentru noii utilizatori X pentru a combate conturile false

Elon Musk, CEO al platformei de socializare X, a propus luni o mica taxa pentru…

O oră ago

Cei trei chefi care au plecat de la Antena 1 au semnat cu Pro TV. Florin Dumitrescu: „Este prima noastra iubire si provocare”

Cei trei chefi care au demisionat anul trecut de la Antena 1, Sorin Bontea, Florin…

3 ore ago