politica

Cum profita AUR de durerea unei mame. Clip electoral cu mama soferului ucis in Franta: „In genunchi ma pun in fata dvs.”

Co-presedintele AUR, George Simion, a publicat pe pagina sa de Facebook o inregistrare in care sta de vorba cu mama lui Mihai Spataru, soferul injunghiat in Franta. Filmarea se incheie cu sigla AUR, ca in clipurile electorale.

George Simion a tinut sa se intalneasca cu mama celui ucis avand langa el si un cameraman, pentru a filma felul in care isi arata compasiunea. Femeia, extrem de indurerata, ii spune la un moment dat: „Va rog, faceti ceva, in genunchi ma pun in fata dvs. Faceti ceva pentru noi. Nu se poate, ne omoara copiii!”.

„Tineti-va tare, ma sunati daca e nevoie de ceva”, a raspuns Simion la finalul inregistrarii.

Durerea femeii, redata in aceasta filmare, se incheie cu sigla AUR.

Autoritatile romane au cerut Frantei masuri de siguranta pentru parcarile folosite de soferii romani care tranziteaza aceasta tara, dupa ce un sofer roman de TIR a fost ucis cu o sabie intr-o parcare, zilele trecute. Ministerul Afacerilor Externe de la Bucuresti anunta ca barbatul va putea fi adus in tara pentru a fi inmormantat.

Ministerul Afacerilor Externe a explicat prin intermediul unui comunicat de presa ca „inca de la momentul notificarii decesului cetateanului roman pe teritoriul Republicii Franceze, Ambasada Romaniei la Paris a intreprins, in regim de urgenta, demersuri pe langa autoritatile locale in vederea obtinerii unor informatii suplimentare cu privire la circumstantele producerii acestui incident”.

Si Ambasada Romaniei la Paris a avut discutii cu reprezentantii statului francez.

„ Ambasada Romaniei la Paris a sesizat acest caz, prin demersuri punctuale la nivelul Ministerului de Interne si Ministerului Afacerilor Externe, pentru a exprima ingrijorarea si preocuparea fata de deteriorarea situatiei de securitate din zonele utilizate de transportatorii profesionisti pentru repaos. In acest context, a fost avansata inclusiv sugestia de a fi avute in vedere eventuale masuri de siguranta publica in astfel de zone, astfel incat, pe viitor, asemenea incidente sa fie prevenite”, se arata in comunicatul de presa.

Ambasada Romaniei la Paris este in contact cu familia soferului ucis. Ca urmare a demersurilor Ambasadei, autoritatile judiciare franceze si-au dat acordul pentru preluarea trupului neinsufletit in vederea repatrierii in cursul saptamanii viitoare, au spus diplomatii romani.

MAE precizeaza ca Ambasada Romaniei la Paris va mentine dialogul cu familia persoanei decedate si cu autoritatile franceze, fiind pregatita sa acorde asistenta consulara specifica, inclusiv pentru indeplinirea formalitatilor legate de repatrierea trupului neinsufletit al persoanei decedate si eliberarea certificatului de deces.

Soferul roman a fost ucis intr-o parcare din Franta de hotii pe care i-a surprins in timp ce incercau sa fure marfa din tir. Barbatul de 38 de ani a fost lovit cu o sabie. Cazul lui a starnit ample discutii in Uniunea Europeana, inclusiv in Parlamentul European.

Urmareste-ne si pe:
Ioana Hurdea

Share
Published by
Ioana Hurdea

Recent Posts

Fostul sef al NATO: „Sistemele din Romania si Polonia ar trebui sa doboare rachetele Rusiei care vizeaza Ucraina”

Tarile NATO ar trebui sa foloseasca sistemele de aparare aeriana cu baze in Europa de…

8 ore ago

Barbatul care a atentat la viata premierului slovac Fico este poet, membru al Uniunii Scriitorilor din Slovacia. El are 71 de ani

Presa slovaca a relatat ca atacatorul care a tras cinci gloante asupra premierului Robert Fico…

12 ore ago

Cea mai bogata femeie din Australia cere Galeriei Nationale sa-i retraga portretul dintr-o expozitie

Miliardara australiana Gina Rinehart a cerut Galeriei Nationale din Australia sa-i elimine portretul dintr-o expozitie…

12 ore ago

Atacul asupra premierului slovac Robert Fico trimite unde de soc in toata Europa. Reactie si din partea SUA

Atacul de miercuri asupra premierului slovac Robert Fico in orasul Handlova, in urma unui eveniment…

12 ore ago

O locomotiva a Grup Feroviar Roman a luat foc la Poarta Alba

O locomotiva a Grup Feroviar Roman a luat foc, miercuri seara, la iesire din Poarta…

12 ore ago