„Cum putem sa fim atat de prosti ? Cum putem fi atat de idioti in tacerea noastra?”. Celebru medic cardiolog, mesaj puternic privind asaltul penalilor asupra justitiei

news

Mesaj puternic din partea presedintelui Societatii Romane de Cardiologie, Gabriel Tatu. Pornind de la versurile baladei „Miorita”, acesta se declara revoltat de faptul ca romanii privesc asista impasibili la modul in care condamnatii penal schimba legile justitiei.

„Poporul roman este avertizat si de magistrati si de comunitatea internationala cam asa cum este avertizat si ciobanul moldovean din Miorita. Cum putem sa fim atat de prosti ? Cum putem fi atat de idioti in tacerea noastra? De lasi?”, se intreaba medicul, pe Facebook.

Iata mesajul integral:

„Miorita” – varianta 2017

Ceea ce se intampla acum la noi mi-a adus brusc aminte in aceasta dimineata de celebra balada „Miorita”…absolut definitorie pentru mentalitatea romanilor

„… trei ciobanei.
Unu-i moldovan,
Unu-i ungurean
Si unu-i vrancean.
Iar cel ungurean
Si cu ce-l vrancean,
Mari, se vorbira,
Ei se sfatuira
Pe l-apus de soare
Ca sa mi-l omoare
Pe cel moldovan,

Ce vreau sa spun ? In acest moment in Romania ciobanul ungurean si cu cel vrancean (a se citi: „condamnatii penal sau cu dosare penale” sau, dupa dorinta, doua nume proprii…) schimba sfidator legile justitiei dupa chipul si asemanarea lor pregatind asasinarea ciobanului moldovean (a se citi „a respectului pentru lege” sau, dupa dorinta, alte nume proprii) si furtul turmei ciobanului moldovean (a se citi: „ceea ce a reusit democratia romaneasca sa acumuleze bine, cu chin, cu vai, in ultimii 28 de ani”)

Poporul roman este avertizat si de magistrati si de comunitatea internationala cam asa cum este avertizat si ciobanul moldovean din „Mioritza”

„Stapane, stapane,
Iti cheama s-un caine,
Cel mai barbatesc
Si cel mai fratesc,
Ca l-apus de soare
Vreau sa mi te-omoare
Baciul ungurean
Si cu cel vrancean!”

Ce face ciobanul moldovean ?

„…de-a fi sa mor
in camp de mohor,
Sa spui lui vrancean
Si lui ungurean
Ca sa ma ingroape
Aice, pe-aproape,
In strunga de oi,
Sa fiu tot cu voi;
In dosul stanii
Sa-mi aud canii”

Astazi, mai toti copiii de scoala, cand ajung la „Miorita” intreaba invariabil: „CUM A PUTUT CIOBANUL MOLDOVEAN SA FIE ATAT DE PROST ? DE IDIOT ? SA STIE CA „AIA” VIN SA IL OMOARE IAR EL SA NU FACA ALTCEVA DECAT SA LE INDICE LOCUL UNDE SA IL INGROAPE ?”

Ma intreb si eu: cum putem sa fim atat de prosti ? cum putem fi atat de idioti in tacerea noastra ? De LASI ?

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Mai mult despre: , ,

Comentarii: