Cum reactioneaza Guvernul Dancila in cazul crimelor de la Sapoca. Stilul pesedist in actiune

news

Ministrul Sanatatii, Sorina Pintea, a decis trimiterea de urgenta a Corpului de Control al Ministerului Sanatatii pentru a verifica situatia de la Spitalul de Psihiatrie si pentru Masuri de Siguranta Sapoca, informeaza un comunicat de presa transmis, duminica, de Ministerul Sanatatii.

„Am cerut o verificare amanuntita si rapida Corpului de Control. Daca este neglijenta, vom actiona in consecinta”, a declarat Sorina Pintea, ministrul Sanatatii, potrivit sursei citate.

Ministerul Sanatatii precizeaza ca, din informatiile de la Centrul Operativ pentru Situatii de Urgenta si de la conducerea spitalului, „in jurul orei 3:30 in aceasta dimineata, unul dintre pacientii internati in sectia de psihiatrie acuti, aflat in salonul cu regim normal, a luat un stativ de perfuzii si a lovit in zona capului pacientii din salonul sau si din unul dintre cele alaturate, unde erau internate femei”.

Conform datelor oferite de minister, in urma agresiunii, au fost 13 victime: patru pacienti au decedat (trei au decedat pe loc, iar unul dupa ce a fost transportat la UPU Spitalul Judetean Buzau), trei pacienti sunt raniti cu traumatisme cranio-cerebrale majore si sase pacienti au traumatisme cranio-cerebrale/faciale minore.

„In prezent, dintre pacientii care au fost raniti, trei pacienti (doi barbati si o femeie) cu traumatisme craniene severe se afla internati la UPU Spitalul Judetean Buzau. Unul dintre barbati va fi transportat la Spitalul de Urgenta Floreasca Bucuresti, ceilalti ramanand internati deocamdata la Buzau. Cei sase pacienti care au traumatisme craniene minore si faciale vor ramane deocamdata in UPU Buzau”, se arata in comunicat.

Sursa amintita mentioneaza ca in tura din noaptea de sambata spre duminica, „in pavilionul in care s-a intamplat tragedia au fost un medic si sapte asistenti, trei infirmiere si doi muncitori pentru supraveghere bolnavi psihici periculosi”.

„Managerul unitatii medicale a declarat ca agresorul era internat pentru probleme cu alcoolul si a lovit victimele fara ca acestea sa apuce sa ceara ajutor. Ultima victima care a fost ranita s-a trezit si a reusit sa alerteze personalul medical”, se mai arata in comunicatul Ministerului Sanatatii.

Mai mult despre: ,

Comentarii: