Cum ridiculizeaza PSD reactiile de pe pagina de FB a lui Dragnea: Cateva ZECI de POSTACI

analize

PSD reactioneaza prin intermediul consultantilor in comunicare la uraganul de injuraturi de pe pagina de Facebook a lui Liviu Dragnea. Reactia este previzibila, de vina ar fi „gherila online” a PNL.

Peste 3.000 de comentarii negative au fost postate miercuri, iar alte cateva mii astazi, pe pagina de Facebook a lui Liviu Dragnea referitoare la „legea defaimarii”. Toate au fost sterse, in continuare sunt sterse, este o cenzura draconica pe pagina liderului PSD.

dragnea cenzura3

Singura reactie oficiala despre aceasta situatie a venit din partea aceluiasi Liviu Dragnea, care a declarat ironic ca”nu puteam sa raspund la peste 3.000 de comentarii”. Dar PSD are si alte intrumente de actiune intr-o astfel de criza de imagine.

Din senin, pe site-ul stiripesurse.ro al lui Iosif Buble, fost angajat al Antena 3, apare un anume Alexandru Elipse care se straduieste sa demonstreze ca in spatele uraganului de injuraturi s-ar afla PNL. Elipse, care lucreaza la o agentie de public relations, nu a mai publicat pana in acest moment pe stiripesurse.ro, cel mai citit site politic.

Iata ce scrie Elipse:

„Liviu Dragnea a fost tinta unei campanii coordonate prin care s-a incercat decredibilizarea sa in mediul online, a fost ironizat iar pagina sa de Facebook a fost atacata cu sute de comentarii injurioase. Practic, am asistat la un razboi online al PNL impotriva PSD sau mai exact impotriva lui Liviu Dragnea.

(…) Campania impotriva lui Dragnea a avut toate caracteristicile unei campanii de promovare comerciala. A inceput cu teasing in presa: legea nu e buna, baga pumnul in gura presei, ne interzice dreptul la libera exprimare, ne inchide Facebook-ul etc.

Apoi ”postacii” au preluat articolele si au facut valva, mai ales ca ramanem fara Facebook si nu mai avem unde sa-i injuram pe politicieni. Cand tema a ajuns la un anumit grad de expunere, a fost preluata de ”influenceri” care au inceput sa-l atace pe Dragnea.

Acela a fost momentul in care s-a declansat operatiunea de troling, iar zeci de postaci au luat cu asalt pagina de Facebook a lui Liviu pentru a-i spune cu foarte multe cuvine, deloc frumoase, ce cred ei despre legea lui.

In concluzie, PNL isi rodeaza strategia si postacii pentru campania electorala, acesta a fost doar un exercitiu. Trebuie sa ne asteptam si alte astfel de campanii, mai ales ca sondajele dau PNL sub PSD iar liberalii trebuie sa recupereze”.

Aparitia unui text atat de favorabil lui Dragnea, aflat in plina criza de imagine, indica o operatiune de PR pusa la cale de PSD. Ce incearca sa se demonstreze? Ca nu este o revolta a tinerilor, a societatii sau a „generatiei Facebook”, ci o actiune propagandistica pusa la cale de PNL. Ca nu este vorba despre mii de oameni, ci despre doar „cateva zeci” care au postat doar „cateva sute de mesaje”. Este evident o incercare penibila de a mistifica realitatea, cu atat mai mult cu cat printre miile de mesaje nu a existat niciunul in care sa apara teama stupida ca se „inchide Facebook”.

dragnea3

Este putin probabil ca aceasta actiune de minimalizare si ridiculizare a unei revolte aproape fara precedent in mediul online fata de un lider politic va avea succes. Nu va face decat sa-i enerveze si mai tare pe cei calificati ca „postaci”, care nu numai ca vor amplifica taraboiul, dar ii vor antrena si pe altii. Este inca o dovada ca Dragnea si PSD nu inteleg nimic din ce se intampla in jurul lor, ca mediul s-a schimbat cu adevarat. Oricate legi restrictive ar da, oricate manipulari ar lansa,  oamenii nu se mai intimideaza si isi pregatesc bocancii pentru intalnirea cu fundurile lor grase.

dragnea4 cenzura cenzura2

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Mai mult despre: , , , ,

Comentarii: