Cum s-a descoperit HOTIA cu dezinfectantii. Enervat de Gadea, un om din interiorul Hexi Pharma s-a decis sa vorbeasca

news

Jurnalistul Catalin Tolontan explica intr-un interviu acordat pentru republica.ro cum a demarat investigatia privind dezinfectantii diluati vanduti de Hexi Pharma.

In mod surprinzator, emisiunea „Sinteza zilei” de la Antena 3 a fost un factor determinat. Mihai Gadea a sarit sa-i apare pe afaceristii din sistemul medical, enervandu-l astfel pe un on din interior care a decis sa spuna adevarul.

„Dupa ce am publicat, in decembrie 2015, marturia unui medic de la Spitalul de Arsi, despre ‘bomba biologica in care au fost tratati ranitii de la Colectiv’, establishmentul medical a sarit ca ars. Si au navalit pe la televizoare, in primul rand la ‘Sinteza zilei’, ca sa ne calce in picioare.

Atunci am primit un mesaj de la un om din interiorul Hexi Pharma: ‘Daca vreti sa aflati mai multe despre un alt factor crucial al infectiilor spitalicesti, cautati-ma!’. Ne-am intalnit de cateva ori si a capatat incredere. Ne-a dat retetele din care rezulta ca se produc dezinfectanti diluati. Totul parea greu de crezut pentru ca eram convinsi ca statul controleaza si ca asa ceva nu e posibil”, a povestit Catalin Tolontan in republica.ro.

„De fiecare data cand discutam cu cineva, in birou se crispau, negau, spuneau ‘Asta ne cere legea, mai mult nu putem’. Apoi insistau sa ne conduca pe hol. Acolo ne luau de umeri si ne spuneau: ‘- Continuati, va rugam continuati!’. Pai se refera si la jobul dumneavoastra! ‘- Nu-i nimic, continuati va rugam, nu va lasati!’. Asta se intampla pana la cele mai de sus etaje ale sistemului sanitar. Poate ca e si ipocrizie, dar mai e ceva: sentimentul de sufocare din care, fie ce-o fi, trebuie iesit. E sentimentul medicilor, al directorilor, al celor din minister”, a mai spus Tolontan.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

 

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: