Cum s-a invartosat Ciolacu dupa „demisia” lui Dincu: „Eu cer ferm ca premierul Ciuca sa ocupe aceasta functie ca interimar”

politica

Presedintele PSD, Marcel Ciolacu, a apelat luni la mai multe artificii de comunicare pentru a arata electoratului PSD ca el dicteaza in guvern desi Vasile Dincu a fost nevoit sa demisioneze. El a sustinut ca „i-a solicitat” premierului Ciuca sa preia portofoliul Apararii.

„Am avut deja o discutie cu premierul Ciuca si i-am solicitat sa preia interimatul la MAPN, pentru ca Romania are obligatia sa asigure stabilitate pe flancul estic al NATO. (…) Eu cer ferm ca functia sa fie ocupata ca interimat de premierul Nicolae Ciuca”, a declarat Ciolacu in fa jurnalistilor.

Intrebat daca a discutat cu presedintele Klaus Iohannis, liderul PSD a raspuns: „Nu am avut discutiii in ultima perioada. Presupun ca daca e nevoie de un contract institutional sau sa avem o discutie, atunci o sa o avem”.

Chestionat daca PSD ar putea ceda PNL portofoliul Aparare, Ciolacu a replicat: „Este posibil orice in politica”.

Ministrul demisionar al Apararii, Vasile Dincu, a declarat luni ca presedintele Klaus Iohannis nu i-a facut niciun repros concret si ca nu i-a cerut nimeni demisia.

Afirmatia vine dupa ce, in textul demisiei, Dincu a invocat „imposibilitatea colaborarii” cu presedintele Klaus Iohannis.

Ministrul demisionar a precizat, intr-o declaratie facuta presei la Parlament, ca si-a motivat deja demisia.

„Este un motiv foarte clar exprimat si nu vreau sa dau niciun detaliu”, a subliniat Vasile Dincu.

Intrebat de cand s-a format o ruptura intre el si seful statului, Vasile Dincu a raspuns: „Nu stiu. De cand aud pe surse, de sase luni, ca trebuie sa demisionez si toate celelalte”.

Acesta a adaugat ca nu a avut „niciun repros concret” din partea presedintelui Klaus Iohannis si ca nu a vorbit cu acesta nici in cursul zilei de luni, nici cu o zi in urma.

„Nu mi-a cerut demisia nimeni pana acum”, a reafirmat el.

Vasile Dincu a anuntat, luni, ca a demisionat din functia de ministru al Apararii Nationale.

„Motivez gestul meu prin perspectiva imposibilitatii colaborarii cu presedintele Romaniei, comandantul suprem al Armatei. Consider necesara retragerea mea din aceasta functie pentru a nu prejudicia in niciun fel procesele de decizie si programele care necesita fluiditate pe intreg lantul de comanda si pentru a nu bloca o serie de proiecte absolut necesare pentru functionarea optima a Ministerului Apararii Nationale si a Armatei Romane. Domnule prim-ministru, va multumesc pentru colaborarea onesta si deschiderea de care ati dat dovada pe tot parcursul activitatii guvernamentale comune si va asigur de tot sprijinul meu pentru toate proiectele si programele Ministerului si Armatei Romane, din calitatea de senator, membru in Parlamentul Romaniei”, se arata in textul demisiei inaintate prim-ministrului Nicolae Ciuca.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre: ,

Comentarii: