externe

Cum s-a transformat razboiul lui Putin intr-o catastrofa. Noi dezvaluiri, trupele Rusiei ar fi trebuit sa cucereasca Kievul in 13 ore de la lansarea invaziei – The New York Times

Trupele rusesti au primit ordin sa ajunga la periferia Kievului la 13 ore dupa ce a inceput invazia Moscovei, potrivit unei investigatii publicate de The New York Times.

In planurile de invazie obtinute de The New York Times, trupele aeropurtate care au patruns in nordul Ucrainei din Belarus pe 24 februarie au fost instruite sa porneasca la ora 1.33 dimineata si sa se afle la marginea Kievului, aflat la peste 220 de kilometri distanta, la ora 14.55 in acea zi.

Planurile arata ca se astepta ca o unitate a Regimentului 26 de tancuri sa treaca granita cu Ucraina si sa lupte pana la un punct de peste raul Nipru, la 400 de kilometri distanta, in 24 de ore.

Dar, in realitate, planul lui Putin de a cuceri capitala in februarie a esuat si, dupa 10 luni de razboi, Kievul este inca controlat de fortele ucrainene.

The New York Times relateaza ca planurile de invazie ordonau, de asemenea, ca trupele sa ajunga la sute de kilometri prin Ucraina din mai multe directii.

Investigatia adauga ca soldatii rusi au intrat in lupta cu instructiuni preluate de pe Wikipedia pentru arme pe care abia daca stiu sa le foloseasca, iar unora nu li se dat nicio harta.

Din februarie, Rusia a suferit o serie de esecuri pe campul de lupta, ceea ce a dus la retrageri din zonele din jurul Kievului, Harkovului si, cel mai recent, din orasul Herson, ceea ce l-a determinat pe Putin sa cheme rezervistii.

Desi planul de a cuceri Kievul in februarie a esuat, ucrainenii se tem ca Putin ar putea planui o ofensiva majora care ar putea include eforturi pentru a incerca sa cucereasca din nou capitala.

Lovim „drept la tinta” si pe Telegram. Abonati-va si la canalul AK24 de Telegram

Urmareste-ne si pe:
Mara Popescu

Share
Published by
Mara Popescu

Recent Posts

Un important profesor universitar chinez face o predictie surprinzatoare despre razboiul Rusiei din Ucraina: „Este sortit esecului”. Cele patru argumente

Un specialist chinez in Rusia a facut o prognoza sumbra pentru razboiul lui Vladimir Putin…

17 minute ago

De la inchisoare direct pe marile ecrane! Filmul documentar AMAR va putea fi vazut la Cinema Elvire Popesco, in prezenta protagonistilor si a regizoarei

Filmul documentar AMAR va avea putea fi vazut intr-o proiectie speciala, in prezenta regizoarei Diana…

4 minute ago

Pe cand si la noi? Un lider politic de extrema dreapta din Germania, acuzat de FBI ca ar fi primit bani de la Kremlin

Principalul candidat la alegerile europarlamentare al partidului de extrema dreapta Alternativa pentru Germania (AfD), Maximilian…

22 de minute ago

Erdogan acuza Occidentul de dublu standard pentru ca nu a condamnat si atacul israelian asupra consulatului iranian

Presedintele turc Recep Tayyip Erdogan a acuzat natiunile occidentale de standarde duble pentru ca s-au…

9 minute ago

Grupul bancar austriac Raiffeisen face angajari in Rusia, desi sustine oficial ca vrea sa paraseasca aceasta tara

Grupul bancar austriac Raiffeisen Bank International (RBI) a postat recent anunturi de angajare in Rusia,…

52 de minute ago