Cum s-au inecat pesedistii in propria prostie. Au scos brusc la iveala impozitarea pensiilor speciale pentru a acoperi esecul penibil privind starea de alerta

opinii

Dupa ce i-au asasinat mediatic pe romani mai mult de o saptamana, cu ce fapte de vitejie vor face in Parlament cand va sosi la aprobare hotararea privind prelungirea starii de alerta, liderii PSD au constatat marti seara ca de fapt nu pot interveni cu nimic. Cauza este propria lor prostie, o scapare in legea prin care tot ei au stabilit conditiile pentru instituirea starii de alerta.

Marti seara, in emisiunea lui Gadea de la Antena 3, era festival. „Este o seara istorica. Liderul Opozitiei, Marcel Ciolacu, anunta cum va fi modificata hotararea privind starea de alerta in Parlament”, declama Gadea. In studio, Ciolacu ranjea plin de sine. In emisiune au mai intrat si Tariceanu si Ponta, toti trei anuntand ce vitejii vor face prin Parlament cu majoritatea lor in momentul in care Guvernul Orban va trimite hotararea.

Cateva ore mai tarziu, soc-soc-soc pentru cei trei mari lideri politici. Guvernul a trimis hotararea catre Parlament, insa in aceasta se afirma clar ca este doar pentru informarea parlamentarilor. Adica acestia nu pot interveni cu nimic, nu nicio modificare, cu nicio vitejie. Stupefactie, nervi, furie.

„Dovada ca Guvenul Orban isi bate joc de romani! Parlamentul a fost doar INFORMAT asupra prelungirii starii de alerta, nu SESIZAT! Aceasta este modalitatea prin care eludeaza vointa poporului, exprimata prin reprezentantii sai din Parlament. Este dovada clara ca sunt interesati doar sa-si continue nestingheriti hotiile”, a anuntat Ciolacu, intr-un mod surprinzator de corect gramatical.

Ponta, la randul sau, facea si el spume in coltul sau de Facebook: „Guvernul a trimis Hotararea Guvernului privind prelungirea Starii de Alerta spre INFORMARE – nu spre APROBARE!!! Deci nu putem nici macar sa votam!”.

Guvernul a tacut si a facut, in timp ce pesedistii se intruneau prin CEX-uri, cu cardul de televiziuni dupa ei, pentru a decide cum vor face „stare intermediara” din starea de alerta si cum vor reduce perioada starii de alerta la 15 zile, in loc de 30 de zile. „Ne vedem in Parlament”, ameninta PSD pe pagina oficiala de Facebook. Si au vazut in Parlament ca nu pot sa faca de fapt nimic. Guvernul a speculat o scapare din legea 55/2020 privind starea de alerta, votata chiar de pesedisti in Parlament, astfel incat nu mai are nevoie de aprobarea Parlamentului.

„Starea de alerta poate fi prelungita, pentru motive temeinice, pentru cel mult 30 de zile, prin hotarare a Guvernului, la propunerea ministrului afacerilor interne”, se afirma in lege. Legea prevedea ca Guvernul are nevoie de votul Parlamentului pentru instituirea starii de alerta, dar pesedistilor le-a scapat sa prevada clar ca este nevoie de aprobarea Parlamentului si pentru prelungirea starii de alerta.

Tot tam-tam-ul facut de pesedisti pe televiziunile lor de propaganda timp de mai bine de o saptamana s-a inecat in ridicol si penibil. Inca o dovada a calitatii intelectuale a celor care conduc inca cel mai mare partid din Romania.

Miercuri, pentru a acoperi acest imens esec, pesedistii au scos brusc din sertarele Parlamentului un proiect de lege cu mare impact mediatic, cel privind impozitarea pensiilor speciale. Poate-poate o sa uite toata lumea cum nu au mai modificat ei nimic la starea de alerta.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: