Cum s-au SUCIT statele nordice. AMENZI grele pentru cei care ajuta refugiatii sa intre in tara

externe

O familie de danezi, sot si sotie, a fost condamnata sa plateasca o amenda consistenta, fiind acuzata ca a ajutat migranti sirieni sa intre in tara si sa ajunga in Suedia.

Un tribunal din orasul danez Nykobing a condamnat-o pe Lisbeth Zornig, o figura cunoscuta a luptei pentru drepturile omului, care a servit anterior si ca Avocat al Poporului, si pe sotul sau jurnalist la plata a 22.500 de coroane (3.350 dolari), pentru ajutorul acordat unor refugiati sirieni, noteaza The Local.

Zornig a luat familia siriana din Rodbyhavn, un port folosit de migranti pentru a trece din Germania in Suedia si Danemarca, inainte ca tarile scandinave sa reintroduca controalele la frontiere.

„Pentru mine a fost ca si cum as fi luat pe cineva care facea autotstopul”, a spus femeia. Barbatul acesteia a fost acuzat ca ar fi dus familia siriana la ei acasa, i-a ajutat sa ajunga la gara de unde le-a cumparat bilete spre Suedia.

Barbatul recunoaste ca a facut acest lucru, dar spune ca, inainte de face acest pas, a intrebat un ofiter de politie daca e legal, insa acesta nu a fost in stare sa ii raspunda.

Potrivit statisticilor politiei, 279 de persoane au fost acuzate in Danemarca pentru ca au ajutat migranti sa intre ilegal in tara, intre septembrie 2015 si februarie 2016.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Comentarii: