Cum sa gasesti un loc de munca in strainatate. Cativa pasi simpli si site-uri utile

news

Un loc de munca in strainatate este o provocare si o experienta de viata extraordinara pentru oricine, cu atat mai mult pentru tineri. Sunt numeroase companii in Romania care recruteaza forta de munca pentru companii din UE sau Statele Unite, insa daca nu te regasesti in oferta acestora, iata in continuare in scurt ghid pentru a-ti gasi locul de munca ideal in strainatate. 

Inainte de toate, iata cativa pasi simpli pe care ai putea sa ii parcurgi spre atingerea scopului de a lucra in strainatate.

  1. Hotaraste-te ce fel de loc de munca iti doresti
  2. Decide in tara ai dori sa muncesti
  3. Gaseste job-ul de care esti interesat/a
  4. Updateaza-ti CV-ul in acord cu job-ul dorit
  5. Aplica pentru job-ul respectiv

Iata si citeva sugestii mai detaliate care te pot ajuta sa iti gasesti job-ul dorit.

Citeste presa din tara in care doresti sa te muti. Afland care sunt trendurile in domeniile vizate iti poti selecta mai usor ce fel de job ai putea obtine. In plus, citind presa straina te familiarizezi cu situatia din tara respectiva si ai putea sa faci fata mai usor interviului de angajare.

Intra pe site-urile companiilor vizate si vezi ce pozitii au disponibile. Muklte sunt multinationale si isi doresc sa angajeze expatriati.

Fii rabdator si pregatit in orice clipa. Este posibil ca gasirea jobului sa dureze mai mult decat te-ai astepta. De aceea, sa ai un plan de rezerva daca nu gasesti prea curand ce cauti.

Ia in considerare joburi pe termen scurt. De exemplu, poti lucra la un hostel in tara respectiva pana gasesti ceva mai adecvat pregatirii tale.

Calatoreste prin tara respectiva inainte de a te muta acolo. Fa o excursie pentru a te acomoda cu cultura locului si a interactiona cu oamenii de acolo.

Evident, intra pe site-urile de joburi din tara respectiva.

Iata si cateva dintre cele mai cunoscute site-uri specializate pe gasirea de joburi pe plan international.

1. GoAbroad

Are o baza de 18.000 de programe prin care poti gasi de lucru ca voluntar sau intern, pentru inceput.

2. Transitions Abroad

Acest site este o excelenta resursa pentru cei care doresc sa lucreze in strainatate. Poti gasi locuri de munca la ferme, in hoteluri sau la restaurante.

3. Greenheart Travel

Acest site ajuta tinerii si adultii sa isi schimbe perspectiva asupra lumii prin calatorii in numeroase tari. Poti gasi aici joburi precum „salvarea mediului” in Peru, predarea limbii engleze in China sau voluntariat in Costa Rica.

4. Easy Expat

Acest site contine informatii si forumuri pentru expatriati din intreaga lume. Acest site te ajuta nu numai sa iti gasesti loc de munca, ci si un apartament, un coleg de apartament sau chiar si mobila second-hand.

Mai mult despre:

Comentarii: