Categories: news

Cum sa ne mentinem sanatatea si sa imbatranim frumos? (P)

In fiecare an pensionarii pot merge in statiuni balneare din tara, prin Casa Nationala de Pensii, care asigura un numar limitat de locuri de odihna, la hoteluri si pensiuni, la munte sau la mare. Astfel de bilete se acorda doar pensionarilor din sistemul public sau care sunt asigurati in sistemul de pensii de stat de la noi din tara, dar si in alte cazuri speciale: asiguratilor pentru boli profesionale, accidente de munca, pensionarilor din sistemul militar, sigurantei nationale, ordinii publice, politistilor.

Pentru a beneficia de o anumita suma de bani in plus, pensionarii pot face credite nebancare prin care isi pot acoperi alte cheltuieli neprevazute in astfel de excursii, atat de necesare pentru relaxare si imbunatatirea starii lor de sanatate. Astfel de credite se fac rapid si destul de simplu, in acest fel ei pot obtine un imprumut in doar cateva minute, formularul se poate completa online.

Noi oamenii trebuie sa ne mentinem sanatatea pe tot parcursul vietii noastre. Sanatatea depinde in principal de stilul de viata pe care il ducem. Odata cu imbatranirea organismului sanatatea trebuie si mai mult intretinuta, deoarece sensibilitatea este mai mare la factorii de mediu ambiant si la agentii patologici, sistemul imunitar al organismului fiind mai slab.

Incepand cu varsta pensionarii oamenii trebuie sa fie si mai atenti la stilul lor de viata deoarece sunt mai sensibili, medicii considera ca organismul se resimte dupa ani de munca si apare un risc de imbolnavire mai ridicat. La varstnici riscul de accidentare este mai mare, starile de oboseala si depresie sunt mai intense, dificultatile psihologice sunt si ele mai frecvente, iar aparitia fenomenelor de imbatranire este tot mai evidenta cu fiecare an care trece.

Din ceea ce spun psihologii, la persoanele in varsta apar stari proaste in primul rand din cauza imbatranirii organismului accentuata de singuratate si de tendinta de izolare. Astfel de persoane au nevoie de socializare, de plimbari in aer liber, de activitate moderata. Pentru a preveni dezvoltarea unor boli cronice este obligatorie prelungirea perioadei active, ei trebuie sa aiba mereu o activitate fizica cumpatata, dar si una intelectuala. Foarte important este sa faca miscare fizica si sa aiba o dieta sanatoasa, alcatuita din alimente care ofera organismului necesarul de nutrienti pentru cresterea longevitatii.

Deseori pensionarii sunt in situatia de a-si trata anumite probleme de sanatate si pentru aceasta au nevoie de mai multi bani. Se stie ca pensiile sunt destul de mici, iar medicamentele pot fi costisitoare. Daca sunt in situatia de a-si rezolva anumite probleme de sanatate, sau financiare in general, si au nevoie de o suma de bani, pot face un credit fara acte prin care ei obtin banii foarte rapid si au si o serie de beneficii, care se pot citi online, pe Internet.

Nu ne mai miram ca viata stresanta ne afecteaza in timp organismul si in plus acesta imbatraneste si sufera un proces de involutie. In concluzie apar anumite schimbari fiziologice, scade capacitatea de atentie si de concentrare, de adaptare la efort, etc. Inima este si ea afectata mai ales de dezvoltarea aterosclerozei, riscul de boli cardiovasculare este mai ridicat ca in tinerete.

Astfel de boli pot sa apara si mai devreme in viata si au consecinte asupra organismului, pot fi motivul declansarii unor afectiuni reumatice, boli congenitale, endocrine, vasculare si altele. Ateroscleroza este foarte periculoasa, poate duce la cardiopatie ischemica si la deces. Ateroscleroza este asociata si cu diabetul, obezitatea, hipertensiunea arteriala si bolile metabolice. Pentru prevenirea si ameliorarea simptomelor acestor probleme de sanatate trebuie urmate tratamente medicale si tratamente speciale de recuperare in statiunile balneare.

Pentru prevenirea accelerarii procesului de imbatranire a organismului trebuie dus un stil de viata sanatos si echilibrat. Evitarea fumatului, a sedentarismului, obezitatii, excesului de alcool si a starilor de nervozitate, reprezinta o solutie pentru mentinerea sanatatii inimii, a sistemului nervos si a organismului in general. Miscarea, mersul pe jos in aer liber, activitatea fizica ponderata sunt importante pentru prevenirea bolilor de inima.

Sedentarismul duce la osteoporoza, obezitate, constipatie, cresterea riscului de infectii (urinare, respiratorii) si alte probleme de sanatate. Pentru o stare de bine este recomandata activitatea fizica de intensitate mica, care sa imbunatateasca functia sistemului osos, articular, respirator si cardiovascular. Persoanele care duc o viata sedentara pot ajunge sa sufere de obezitate si de hipertensiune arteriala. Pentru longevitate este necesara o viata activa dar fara a face excese, fara a ajunge la un efort fizic mare care sa produca simptome de durere, dispnee sau disconfort accentuat.

Pentru a imbatrani frumos, aveti grija de sanatate!

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

Revolta a politistilor, cum sunt amenintati de interlopi din Prahova: „Dai de belea cu mine daca ma mai deranjezi pana la 10 seara” – Video

Imagini revoltatoare ale modului in care doi politisti sunt amenintati de un grup de interlopi…

3 ore ago

Inteligenta Artificiala, antrenata cu episoade din „Prietenii tai” si „Teoria Big Bang” pentru a invata sa detecteze sarcasmul

Nu conteaza ca poate trece examenul de barou, poate trece testele medicale si poate citi…

8 ore ago

Gigantul Chevron se retrage din Marea Nordului dupa 55 de ani de operatiuni petroliere in zona. Care este cauza

Compania americana Chevron a declarat ca urmeaza sa isi vanda activele de petrol si gaze…

8 ore ago

SUA anunta noi sanctiuni in legatura transferurile de arme dinspre Coreea de Nord spre Rusia

Statele Unite au anuntat joi sanctiuni impotriva a doua persoane si trei companii din Rusia…

7 ore ago

Africa de Sud cere Curtii Internationale de Justitie sa ordone Israelului oprirea ofensivei in Rafah

Africa de Sud a cerut, joi, instantei superioare a ONU sa ordone oprirea ofensivei Israelului…

8 ore ago