Cum se COPIAZA la examene in India. Politia a trebuit sa intervina – galerie foto

life

Copiatul la examene este o practica des intalnita in statul indian Bihar, insa noi imagini facute publice azi arata pana la ce scara  a ajuns aceasta practica.

Parinti si prieteni au fost fotografiati cum se catarau in exteriorul unei scoli din Bihar pentru a inmana raspunsurile elevilor din examen.

india3

Peste 1,4 milioane de elevi dau in aceasta perioada examene pentru a trece intr-o etapa superioara de invatamant. Presa locala este plina de imagini cu parinti si rude care se straduiesc sa-i ajute pe elevi, chiar punandu-si viata in pericol, a declarat corespondentul BBC.

In cateva imagini se vad chiar si politisti care accepta mita pentru a se uita in alta parte cand se inmaneaza fituicile. In cadrul unui raid care a avut loc miercuri, autoritatile au confiscat atatea fituici incat au umplut noua saci. Aproape 20 de parinti au fost retinuti de politie, dar in scurt timp au fost eliberati.

india4

In jurul unor scoli au avut loc chiar ciocniri intre politie si parinti.

india2

Autoritatile au declarat ca pana acum peste 400 de elevi au fost dati afara din examene dupa ce au fost prinsi copiind. Ministrul educatiei din Bihar s-a plans ca nu poate face prea mult impotriva acestui fenomen daca pana si parintii si rudele sunt implicate. „Ce sa faca guvernul, sa dea ordin sa-i impuste?”, a intrebat reotric acesta.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: