Cum se falimenteaza singura Rusia: „Cel mai scump razboi din istorie”. Pierderile de tehnica militara costa Moscova 230 de milioane de dolari pe zi. Numai Moskva a costat 750 de milioane de dolari

externe

Rusia a cheltuit deja 34 miliarde de dolari pentru razboiul din Ucraina, dar cel mai mult costa Kremlinul tehnica si echipamentele militare distruse de ucraineni, acestea cifrandu-se la 230 milioane de dolari pe zi, noteaza vineri publicatia ucraineana Focus.ua, citand calculele facute de analistul german Tomi Ahonen pentru editia germana Focus.de, citata de Agerpres.

Presedintele rus Vladimir Putin duce cel mai scump razboi din istorie, apreciaza analistul Tomi Ahonen, intr-un material publicat joi de Focus.de.

In calculele sale, expertul citat a pornit de la faptul ca in Ucraina s-ar afla circa 190.000 de militari rusi si 19.000 de echipamente si tehnica militara. Dar aceste cifre nu sunt exacte, pentru ca in realitate s-ar putea ca numarul militarilor si cel al echipamentelor angajate sa difere cu cateva sute.

Daca vehiculele implicate trebuie sa ofere locuri pentru fiecare soldat, potrivit logicii militare, in Ucraina ar putea sa fi fost detasate: transportoare blindate – 7.600; tancuri – 5700; sisteme de artilerie – 3.800; alte vehicule implicate in operatiuni (antiaeriene, de comandament sau de reparatii) – 1.900.

Cele mai scumpe sunt munitia de artilerie si rachetele, sustine Tomi Ahonen.

Pentru artilerie, Rusia cheltuieste maxim 475 milioane de dolari pe zi.

Conform estimarilor lui Tomi Ahonen, combustibilul il costa pe Putin aproximativ 15 milioane de dolari in fiecare zi.

Separat, specialistul arata ca pierderile de tehnica militara de catre Federatia Rusa costa Moscova 230 de milioane de dolari pe zi.

„Putin trebuie sa bage mana mult mai adanc in buzunar cand vine vorba de echipamente pierdute. Numai crucisatorul Moskva a costat 750 de milioane de dolari.

In total, in timpul razboiului din Ucraina, se estimeaza ca Rusia a pierdut echipamente si vehicule militare in valoare de 10 miliarde de dolari. Dar costurile reale sunt si mai mari”, afirma expertul german.

Totodata, el a adaugat ca Putin nu a planificat astfel de cheltuieli colosale, sperand sa preia puterea la Kiev in trei zile, pentru aceasta ofensiva fiind alocate din buget 333,6 milioane de dolari pe zi, indica Tomi Ahonen, fara sa specifice de unde provine aceasta cifra.

Vineri, invazia rusa in Ucraina a intrat in cea de-a 72-a zi.

Comentarii: