externe

Cum se pregateste Rusia de venirea avioanelor F-16 in Ucraina: „Le vor intampina cum se cuvine”

Noi imagini care circula pe retelele de socializare par sa arate avioanele de lupta Su-30 modernizate ale Rusiei, echipate cu noi rachete, au relatat surse rusesti si ucrainene, in timp ce Kievul asteapta ca primele avioane F-16 fabricate in SUA sa isi ia zborul pe cerul sau, relateaza Newsweek.

Avand in vedere sosirea iminenta a avioanelor F-16 americane in Ucraina, rusii au testat avionul de vanatoare multirol Su-30SM2 echipat cu rachete hipersonice cu raza lunga de actiune R-37 ca masura de contracarare, a anuntat miercuri Top War, un post de presa afiliat Kremlinului, citand „experti occidentali si ucraineni”.

„Pilotii nostri militari au aratat ca sunt destul de pregatiti pentru sosirea avioanelor NATO si ca le vor intampina cum se cuvine”, se arata in relatarea Top War.

Bloggerii militari ucraineni au mai precizat ca avioanele erau echipate cu rachete aer-aer R-77 cu ghidare radar activa. Un important blogger militar rus a afirmat ca noua inregistrare video prezinta rachetele R-37 cu raza lunga de actiune lansate din aer pe avioanele de lupta Su-30SM2 apartinand Flotei ruse a Marii Negre.

Cu toate acestea, Ministerul rus al Apararii, care pare a fi sursa filmarii, a aratat ca in clip apar avioane Su-30SM – nu Su-30SM2 – care trag asupra dronelor navale ucrainene in Marea Neagra. Acesta nu a precizat ce sisteme de armament sunt instalate pe avioane.

Urmareste-ne si pe:
Victor Mihalache

Share
Published by
Victor Mihalache

Recent Posts

Danemarca vrea sa ridice bariere in calea „flotei fantoma” de petroliere rusesti care trec prin stramtorile daneze spre Marea Baltica. Anuntul guvernului de la Copenhaga

Danemarca ia in considerare modalitati de a limita trecerea vechilor petroliere care transporta petrol rusesc…

30 de minute ago

Noua super-drona maritima a Ucrainei, poate sa transporte 150 kg de explozibili si este dotata cu sistemul Starlink

Noua drona maritima ucraineana Stalker 5.0, care poate atinge o viteza de peste 75 km/h,…

55 de minute ago

Inca un accident de tren in India, un tren de marfa s-a ciocnit cu unul de pasageri. Cel putin 8 morti, zeci de raniti – Video

Cel putin opt persoane au fost ucise si zeci de alte persoane au fost ranite…

O oră ago

Cum au salvat americanii un echipaj al unei nave grecesti atacata de rebelii Houthi. Un elicopter militar i-a transportat pe USS Philippine – Video

Comandamentul Central al Fortelor Navale ale SUA (NAV) a anuntat ca a salvat echipajul cargoului…

5 minute ago

Perchezitii la seful Politiei Cluj, dosar de fapte de coruptie. El este nepotul lui Ioan Rus, fost ministru de Interne

Luni dimineata au loc perchezitii in birourile IPJ Cluj, fiind vizata si politia rutiera. Este…

2 ore ago